Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές ενισχύουν τα έσοδα ΦΠΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές ενισχύουν τα έσοδα ΦΠΑ

Τα ετήσια έσοδα ΦΠΑ θα ήταν υψηλότερα, αν η Ελλάδα ήταν στον μέσο όρο χρήσης καρτών της ΕΕ. Αυτό παρουσιάζει μελέτη Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο «Οι ηλεκτρονικές πληρωμές μετά τους κεφαλαιακούς περιορισμούς: Μέτρα ενίσχυσης και φορολογικά έσοδα». Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, η διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών είχε σημαντικά θετικό αντίκτυπο […]

Τα ετήσια έσοδα ΦΠΑ θα ήταν υψηλότερα, αν η Ελλάδα ήταν στον μέσο όρο χρήσης καρτών της ΕΕ.

Αυτό παρουσιάζει μελέτη Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο «Οι ηλεκτρονικές πληρωμές μετά τους κεφαλαιακούς περιορισμούς: Μέτρα ενίσχυσης και φορολογικά έσοδα».

Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, η διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών είχε σημαντικά θετικό αντίκτυπο στη φορολογική συμμόρφωση, συμβάλλοντας τουλάχιστον στο 50% της ετήσιας αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ για το 2017.

Μάλιστα, η επίδοση αυτή σημειώνεται παρά το γεγονός ότι το μέσο επίπεδο χρήσης καρτών στη χώρα μας παραμένει χαμηλότερο από τους μέσους όρους της ΕΕ.

Ένα από τα συμπεράσματα της έκθεσης είναι πως πρέπει να ληφθούν περισσότερο στοχευμένα μέτρα, έτσι ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Στόχος τα σημαντικά, μεγαλύτερα δημοσιονομικά οφέλη.

Βήμα – βήμα, πώς θα πάρετε το Επίδομα Στέγασης

«Μαχαίρι» και στα αναδρομικά – Λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις