Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μουντιάλ: Η Δίωξη, εναντίον παράνομων στοιχημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Μουντιάλ: Η Δίωξη, εναντίον παράνομων στοιχημάτων

Του Πέτρου Καρσιώτη Λίγο πριν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου μπει στην ημιτελική του φάση, όπου το ενδιαφέρον και τα… στοιχήματα αυξάνονται ιλιγγιωδώς, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντείνει τους ελέγχους της! Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία- μία ακόμη καθώς προηγήθηκαν και άλλες – τακτικής διαδικασίας, για δύο ιστοτόπους που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο πριν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου μπει στην ημιτελική του φάση, όπου το ενδιαφέρον και τα… στοιχήματα αυξάνονται ιλιγγιωδώς, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντείνει τους ελέγχους της!

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία- μία ακόμη καθώς προηγήθηκαν και άλλες – τακτικής διαδικασίας, για δύο ιστοτόπους που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια.

Οι έλεγχοι για τον παράνομο στοιχηματισμό, αναφέρει η ίδια η Δίωξη, έχουν ενταθεί λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Μετά από καταγγελίες, εντοπίστηκαν οι δύο ιστότοποι και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών, που λειτουργούσαν οι ιστοσελίδες, στο εξωτερικό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία – ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και οι δύο ιστότοποι υπήχθησαν στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου (Blacklist).

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ρουμάνοι «ταχυδακτυλουργοί» αφαιρούσαν μετρητά από ΑΤΜ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις