Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ιός του Δυτικού Νείλου: Πληθαίνουν τα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Πληθαίνουν τα κρούσματα

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος ο ιός του Δυτικού Νείλου με τέσσερα κρούσματα στα Μέγαρα Αττικής, όμως σήμερα εμφανίστηκε ένα ακόμη κρούσμα της λοίμωξης. Μία νέα περιοχή μπήκε στο «κάδρο» της πορείας του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς η περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας δηλώθηκε ως πιθανός τόπος έκθεσης ασθενή. Ο ιός του […]

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος ο ιός του Δυτικού Νείλου με τέσσερα κρούσματα στα Μέγαρα Αττικής, όμως σήμερα εμφανίστηκε ένα ακόμη κρούσμα της λοίμωξης.

Μία νέα περιοχή μπήκε στο «κάδρο» της πορείας του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς η περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας δηλώθηκε ως πιθανός τόπος έκθεσης ασθενή.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου επέστρεψε – Δύο νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών, έχει οδηγήσει σε νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα συνολικά επτά άτομα μέχρι στιγμής.

Το περιστατικό που δηλώθηκε από την Τανάγρα χαρακτηρίζεται ως πιθανό διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εργαστηριακή διερεύνησή του.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συναγερμός για τα κρούσματα ιλαράς

Ωστόσο, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν και άλλα κρούσματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, γνωρίζοντας πως η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου μόλις ξεκίνησε αλλά και ότι πρόκειται για έναν απρόβλεπτο, όπως τον χαρακτηρίζουν, ιό.

Υπενθυμίζεται πως το 2017 εμφάνισαν σοβαρή νόσο 48 άτομα, εκ των οποίων οι 5 κατέληξαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις