Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει νέο άνοιγμα προς το Ποτάμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει νέο άνοιγμα προς το Ποτάμι

Νέο άνοιγμα προς το Ποτάμι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ διά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι «ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». Μάλιστα όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως σύμμαχό του στη βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο». Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ρ/σ/ 24/7 επετέθη […]

Νέο άνοιγμα προς το Ποτάμι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ διά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι «ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Μάλιστα όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως σύμμαχό του στη βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο». Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ρ/σ/ 24/7 επετέθη στον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό.

Ένα κακό «διαζύγιο» – Αποκάλυψη Θεοδωράκη για Κωνσταντινόπουλο (vid)

«Η θέση των ΑΝΕΛ ήταν πάντα αυτή στο μακεδονικό. Βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων» είπε ο υπ. Εσωτερικών για να προσθέσει: «Αυτό το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος είναι επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα. Έχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή».

Γεννηματά: Οι ΑΝΕΛ αμφισβητούν τον πρωθυπουργό

Όπως δήλωσε «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα φύγουμε ούτε βήμα από αυτό. Φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 151. Το ενδεχόμενο των 180 δεν προκύπτει. Εάν υποχωρήσουν οι ενστάσεις που υπάρχουν από άλλα κόμματα τότε θα έχουμε αυξημένη πλειοψηφία, είπε.

Πόσο πιθανό είναι να υιοθετηθεί η πρόταση Καμμένου

Η απάντηση από το Ποτάμι στον κ. Σκουρλέτη, ήρθε με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Τσιόδρα στο Twitter:

«Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για συνεργασία με το Ποτάμι και θυμήθηκα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, Σεπτέμβριο του ’15 ότι «Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ’ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων». Δεν ισχύει πλέον;» διερωτήθηκε καυστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις