Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση της ασυλίας για Κατρούγκαλο και Στέφο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση της ασυλίας για Κατρούγκαλο και Στέφο

Την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιάννη Στέφου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ένα κακό «διαζύγιο» – Αποκάλυψη Θεοδωράκη […]

Την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιάννη Στέφου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ένα κακό «διαζύγιο» – Αποκάλυψη Θεοδωράκη για Κωνσταντινόπουλο (vid)

Για τον κο Κατρούγκαλο, «ναι» ψήφισαν 174 βουλευτές και «όχι» 7.
Για τον κο Στέφο, «ναι»ψήφισαν 175 βουλευτές και «όχι» 3.
Για τον κο Μεϊμαράκη, «όχι» ψήφισαν 175 βουλευτές και «ναι» 5.
Για τον κο Λοβέρδο, «όχι» ψήφισαν 171 βουλευτές και «ναι» 11.

Μαυραγάνης για Σκοπιανό: «Ανίσχυρη η υπογραφή Τσίπρα»

Η υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου αφορά στην απιστία σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, αδίκημα το οποίο τελέστηκε την περίοδο 2010-2012.

«Ζητώ την άρση ασυλίας μου όχι γιατί υπάρχει η παραμικρή σκιά ποινικής ή άλλης ευθύνης αλλά γιατί είναι καθήκον του πολιτικού κόσμου, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης να μην δίνουμε την εντύπωση ότι θέλουμε να είμαστε προστατευόμενοι», τόνισε ο κος Κατρούγκαλος.

Το αδίκημα για τον κο Στέφο είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια. Από την πλευρά του, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του «για να τελειώσει», όπως είπε, «αυτή η υπόθεση για την οποία υπάρχει ήδη η απαλλαγή του από τα αστικά δικαστήρια».

Γεννηματά: Οι ΑΝΕΛ αμφισβητούν τον πρωθυπουργό

Η υπόθεση του κου Μεϊμαράκη αφορούσε στη διερεύνηση, μετά από εξώδικη δήλωση πολίτη, τυχόν αξιόποινων πράξεων για παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Η υπόθεση του κου Λοβέρδου αφορούσε στην παράβαση μυστικών της Πολιτείας, και ειδικότερα διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου από την υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις