Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Το «αθάνατο» έπος της εθνικής στο Euro 2004 (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το «αθάνατο» έπος της εθνικής στο Euro 2004 (vid)

Πριν από 14 χρόνια, η εθνική Ελλάδας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας το τρόπαιο του Euro 2004. «Εμείς πηγαίνουμε για να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Αν όλα πάνε καλά, θα παρατείνουμε όσο μπορούμε την παραμονή μας», είχε δηλώσει ο προπονητής Ότο Ρεχάγκελ. «Καμπάνα» σε Λάζαρο από την ΑΕΚ H διάκριση […]

Πριν από 14 χρόνια, η εθνική Ελλάδας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας το τρόπαιο του Euro 2004.

«Εμείς πηγαίνουμε για να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Αν όλα πάνε καλά, θα παρατείνουμε όσο μπορούμε την παραμονή μας», είχε δηλώσει ο προπονητής Ότο Ρεχάγκελ.

«Καμπάνα» σε Λάζαρο από την ΑΕΚ

H διάκριση στο Euro τότε ήταν το στίγμα της Ελλάδας στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, όπως φαίνεται στο ΑΠΕ, «γράφοντας» τον δικό της… μύθο.

Η Εθνική ξεκίνησε με ανέλπιστη νίκη επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας στην πρεμιέρα του Euro 2004, συνέχισε με ισοπαλία επί της Ισπανίας και παρά την ήττα από τη Ρωσία, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της, προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Γουίμπλετον: Πρόωρο τέλος για τη Μαρία Σάκκαρη

Από τη… βουλιμία των διεθνών δεν ξέφυγαν ούτε οι Τσέχοι ούτε και οι διοργανωτές που ευελπιστούσαν να «διαλύσουν» την Ελλάδα στον τελικό.

Αλλά κανείς τους δεν τα κατάφερε και έτσι, η εθνική Ελλάδας πέτυχε αυτό που κανείς μέχρι τότε δεν είχε φανταστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις