Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μετατίθενται στην Τουρκία Μητρετώδης – Κούκλατζης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετατίθενται στην Τουρκία Μητρετώδης – Κούκλατζης

Τροπολογία στη Βουλή κατέθεσε ο Πάνος Καμένος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη – Κούκλατζη, ενόψει του δικαστηρίου της Παρασκευής στην Αδριανούπολη. Η τροπολογία που είχε εξαγγελθεί κατατίθεται με δυο μήνες καθυστέρηση αλλά αποτελεί ισχυρό «όπλο» στο αίτημα των δύο Ελλήνων για την αποφυλάκισή τους. Με αυτή, ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα […]

Τροπολογία στη Βουλή κατέθεσε ο Πάνος Καμένος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη – Κούκλατζη, ενόψει του δικαστηρίου της Παρασκευής στην Αδριανούπολη.

Η τροπολογία που είχε εξαγγελθεί κατατίθεται με δυο μήνες καθυστέρηση αλλά αποτελεί ισχυρό «όπλο» στο αίτημα των δύο Ελλήνων για την αποφυλάκισή τους.

Με αυτή, ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Ελπίδες για τέλος στο μαρτύριο των Κούκλατζη – Μητρετώδη

Εξηγώντας την τροπολογία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν πλέον δεν θα ευσταθεί.

“Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι” είπε ο κ. Καμμένος παρά το γεγονός ότι η εξαγγελία της ρύθμισης έχει γίνει ήδη εδώ και μήνες. “

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις