Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Λύση στις εκφυλιστικές παθήσεις του κερατοειδούς
ΥΓΕΙΑ

Λύση στις εκφυλιστικές παθήσεις του κερατοειδούς

Λύση στις εκφυλιστικές παθήσεις του κερατοειδούς βρήκαν ερευνητές. Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου  κι άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς δημιουργεί η χρήση αυτόλογων ενήλικων βλαστοκυττάρων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας στη Βαρκελώνη, τα πρώτα αποτελέσματα από την κλινική χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων σε πέντε ασθενείς  με προχωρημένο κερατόκωνο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Τέλος […]

Λύση στις εκφυλιστικές παθήσεις του κερατοειδούς βρήκαν ερευνητές.

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου  κι άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς δημιουργεί η χρήση αυτόλογων ενήλικων βλαστοκυττάρων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας στη Βαρκελώνη, τα πρώτα αποτελέσματα από την κλινική χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων σε πέντε ασθενείς  με προχωρημένο κερατόκωνο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών

«Πράγματι η νέα συναρπαστική θεραπευτική προσέγγιση με τη χρήση των βλαστοκυττάρων, που παρουσιάστηκε από τον Dr. Jorge L. Alio, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου κι άλλων παθήσεων του κερατοειδούς», αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η αρχική αντιμετώπιση, παλαιότερα, περιοριζόταν μόνο στα γυαλιά που διορθώνουν τον αστιγματισμό και τη μυωπία και αργότερα, που η νόσος προχωρούσε, στους σκληρούς φακούς επαφής.

Αλλά, τώρα, η θεραπεία συνίσταται στην ενίσχυση του στρώματος του κερατοειδούς κάνοντας χρήση βλαστοκυττάρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις