Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τα σχέδια του Κουρουμπλή για τα 250 «ορφανά» λιμάνια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχέδια του Κουρουμπλή για τα 250 «ορφανά» λιμάνια

Για «250 ορφανά λιμάνια» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και δήλωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα επαναπροσδιορίζει το θέμα της αξιοποίησης των πόρων από τα λιμενικά ταμεία. Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα νέο ενιαίο θεσμικό όργανο και […]

Για «250 ορφανά λιμάνια» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και δήλωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα επαναπροσδιορίζει το θέμα της αξιοποίησης των πόρων από τα λιμενικά ταμεία.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα νέο ενιαίο θεσμικό όργανο και υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι της Νάουσας

«Η ΣΑΛ που ήταν αρμόδιο όργανο έγκρισης των μελετών των λιμανιών δεν είχε εκπρόσωπο από τους πλοιάρχους. Η Σαντορίνη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, εδώ και επτά χρόνια δεν έχει λιμάνι. Έχουμε καταγράψει 250 λιμάνια που ανήκουν στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να υπάρξει σωστή αξιοποίησή τους και να μη γίνεται εκμετάλλευση. Με τη συμφωνία, που πετύχαμε με τους θεσμούς, πλέον η αξιοποίηση των λιμανιών θα γίνει με παραχωρήσεις και όχι με πλήρη ιδιωτικοποίηση. Είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις