Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκοπιανό: Απειλές Καμμένου και απόλυτη σιωπή από το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Απειλές Καμμένου και απόλυτη σιωπή από το Μαξίμου

Ανατροπή των μέχρι τώρα θέσεων του από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στη ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, κατά τη σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ΥΠΕΘΑ. Ο υπουργός έστειλε «μήνυμα» στον πρωθυπουργό ενώ φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθειά του να συγκρατήσει τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του κόμματός του, […]

Ανατροπή των μέχρι τώρα θέσεων του από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στη ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, κατά τη σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ΥΠΕΘΑ.

Ο υπουργός έστειλε «μήνυμα» στον πρωθυπουργό ενώ φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθειά του να συγκρατήσει τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του κόμματός του, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε  ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν θα κυρωθεί αν δεν ερωτηθεί ο λαός ή αν δεν περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή (180 ψήφους).

Τα πανάκριβα ταξίδια του Καμμένου – ΕΔΕ διέταξε το ΓΕΑ για τις διαρροές

Ο κ. Καμμένος είπε συγκεκριμένα: «Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Όταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι προς το παρόν «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Καμμένος για Σκοπιανό: Δημοψήφισμα ή εκλογές

Κατά τον Πάνο Καμμένο, «ακόμα και αυτή η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη, αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Παπαχριστόπουλος: Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος είπε ότι είχε ραντεβού και δεν έκανε τσαλίμια, ενώ δήλωσε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που προβληματίζονται με τη σιωπή Μαξίμου… Σαν δηλαδή, όλα αυτά να ήταν γνωστά και όχι μόνο…

Κυριάκος: Μένει να ορίσουν την ημερομηνία

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις