Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καλοκαιρινή άδεια: Μπορείτε να υπολογίσετε πόσες μέρες δικαιούστε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλοκαιρινή άδεια: Μπορείτε να υπολογίσετε πόσες μέρες δικαιούστε

Οι ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλοί εργαζόμενοι ονειρεύονται από τώρα διακοπές, παραλίες και ξεκούραση. Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος φροντίζει για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τα δικαιώματα τους. Κοινωνικός τουρισμός: Ποιοι θα έχουν διπλάσιες διακοπές Αν αναρωτιέστε πότε και πόσες μέρες έχετε δικαιώμα να πάρετε, ποιες […]

Οι ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλοί εργαζόμενοι ονειρεύονται από τώρα διακοπές, παραλίες και ξεκούραση.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος φροντίζει για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τα δικαιώματα τους.

Κοινωνικός τουρισμός: Ποιοι θα έχουν διπλάσιες διακοπές

Αν αναρωτιέστε πότε και πόσες μέρες έχετε δικαιώμα να πάρετε, ποιες είναι οι αποδοχές άδειας και ο χρόνος καταβολής τους, υπάρχει μια εφαρμογή, με την οποία δίνετε η δυνατότητα να υπολογίσετε online τις ημέρες της άδειας σας.

Υπολογίστε την άδειά σας

Παράλληλα το ΚΕΠΕΑ ενημερώνει τους εργαζόμενους για την αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Εάν λήξει η σύμβαση εργασίας με οποιονδήποτε τρόπο (απόλυση, παραίτηση, θάνατος εργαζόμενου, λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου), και ο εργαζόμενος δεν είχε πάρει την κανονική του άδεια που του οφείλεται, τότε δικαιούται τις αποδοχές τις οποίες θα έπαιρνε αν του είχε χορηγηθεί η άδεια (αρ.1, παρ.3, του Ν.1346/1983).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις