Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Βγήκαν» οι άδειες για τις έρευνες υδρογονανθράκων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βγήκαν» οι άδειες για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την Total και την Exxon Mobil είναι οι εταιρείες που επελέγησαν και θα πραγματοποιήσουν έρευνες υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, οι οποίες δόθηκαν στην δημοσιότητα: Πρόταση Βαρουφάκη για τα ενεργειακά στο Αιγαίο Η περιοχή νοτιοδυτικά της […]

Η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την Total και την Exxon Mobil είναι οι εταιρείες που επελέγησαν και θα πραγματοποιήσουν έρευνες υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, οι οποίες δόθηκαν στην δημοσιότητα:

Πρόταση Βαρουφάκη για τα ενεργειακά στο Αιγαίο

Η περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, που είναι υπό παραχώρηση, έχει έκταση 19.868 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή δυτικά της Κρήτης 20.058 τ.χλμ.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, ο οποίος ξεκίνησε από αίτηση των ίδιων των εταιρειών.

Φυσικό αέριο: Το «πράσινο» καύσιμο

Τα επόμενα στάδια περιλαμβάνουν τον έλεγχο των συμβάσεων μίσθωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπογραφή τους από την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) και τις κοινοπραξίες και την έγκρισή τους από τον υπουργό πριν κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Ιωάννης Μπασιάς, θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα στον υπουργό η εισήγηση για τον ορισμό του επιλεγέντος αιτούντος και για την περιοχή του Ιονίου, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Repsol.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις