«Έτρωγαν» κρατικά χρήματα σε πολυτέλειες

ΚΟΣΜΟΣ

«Έτρωγαν» κρατικά χρήματα σε πολυτέλειες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τους έπιασαν να χαλούν χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης σε σαμπάνιες. Η πολιτική ομάδα των ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλήθηκε να επιστρέψει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δαπάνησαν μέλη της για να γευτούν σαμπάνια, ακριβά δείπνα και δώρα. Την απόφαση έλαβαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομόφωνα ο πρόεδρος […]

03.07.2018 | 10:22

Τους έπιασαν να χαλούν χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης σε σαμπάνιες.

Η πολιτική ομάδα των ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλήθηκε να επιστρέψει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δαπάνησαν μέλη της για να γευτούν σαμπάνια, ακριβά δείπνα και δώρα.

Την απόφαση έλαβαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομόφωνα ο πρόεδρος του σώματος, Αντόνιο Ταγιάνι, και αντιπρόσωποί του στο Στρασβούργο, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του ΕΚ.

Το 2016, η πολιτική ομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), στην οποία ανήκουν τόσο το αυστριακό κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) όσο και το γαλλικό πρώην Εθνικό Μέτωπο, δαπάνησε τα χρήματα αυτά για 234 φιάλες σαμπάνιας, δείπνα αξίας 400 ευρώ κατ’ άτομο και 110 χριστουγεννιάτικα δώρα αξίας 100 ευρώ έκαστο.

Το 2017, η Επιτροπή ήγειρε ενστάσεις για δαπάνες ύψους άλλων 66.500 ευρώ.

Για αυτό, αποφάσισαν να «παγώσουν» προληπτικά 600.000 ευρώ από το ποσό που δικαιούνται φέτος ώστε να ρυθμιστεί η οφειλή.

Τζίρος – μαμούθ: «Τρελά» λεφτά για το Nammos

Exit mobile version