Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τι ισχύει τελικά με την μαγνητική καταιγίδα στις 23/7
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει τελικά με την μαγνητική καταιγίδα στις 23/7

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την μαγνητική καταιγίδα η οποία αναμένεται να πλήξει τη Γη στις 23 Ιουλίου. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) όμως με ανακοίνωσή του καθησυχάζει σχετικά με ρωσικές προβλέψεις για την ισχυρή μαγνητική καταιγίδα και την χαρακτηρίζει ανέφικτη. Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει τη Γη! Το ΕΑΑ αναφέρει ότι […]

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την μαγνητική καταιγίδα η οποία αναμένεται να πλήξει τη Γη στις 23 Ιουλίου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) όμως με ανακοίνωσή του καθησυχάζει σχετικά με ρωσικές προβλέψεις για την ισχυρή μαγνητική καταιγίδα και την χαρακτηρίζει ανέφικτη.

Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει τη Γη!

Το ΕΑΑ αναφέρει ότι «τέτοιου είδους μακροχρόνιες προβλέψεις είναι επιστημονικά ανέφικτες και αποσκοπούν στο να δημιουργούν πανικό και επομένως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Δυνατές είναι κυρίως οι προβλέψεις που έχουν ορίζοντα μερικών ωρών μόνο, με μέγιστο παράθυρο πρόγνωσης τις 24 περίπου ώρες».

Τέτοιες προγνώσεις, όπως επισημαίνεται, παρέχονται σε καθημερινή βάση από ερευνητικές ομάδες του ΕΑΑ, που έχουν αναπτύξει σχετικές υπηρεσίες στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. καθώς και από άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Μήπως να το ξανασκεφτείς; Η τρομακτική προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για τα παιδιά

Το ΕΑΑ επισημαίνει επίσης ότι «ένα “βίαιο” γεγονός στον Ήλιο, όπως μια ισχυρή έκλαμψη στην επιφάνεια του, συχνά συνοδευόμενη από εκτινάξεις μάζας και ενεργητικών σωματιδίων, δεν συνεπάγεται αυτομάτως και μια μαγνητική καταιγίδα στη Γη, ιδιαίτερα αν ο πλανήτης μας δεν βρίσκεται κοντά στην διεύθυνση διάδοσης τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις