Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θερινές εκπτώσεις: Οδηγίες προς εμπόρους και καταναλωτές
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Οδηγίες προς εμπόρους και καταναλωτές

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συστήνει προσοχή σε εμπόρους και καταναλωτές. Συγκεκριμένα η ΕΣΕΕ, με επιστολή προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, δίνει διευκρινίσεις και οδηγίες για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, και για τη λειτουργία των […]

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συστήνει προσοχή σε εμπόρους και καταναλωτές.

Συγκεκριμένα η ΕΣΕΕ, με επιστολή προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, δίνει διευκρινίσεις και οδηγίες για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, και για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Δώδεκα χρήσιμες συμβουλές για να μην πετάξετε τα χρήματά σας στις εκπτώσεις

Η ΕΣΕΕ έθεσε, επίσης, στη διάθεση των εμπορικών συλλόγων και των ομοσπονδιών 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στους καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της ΕΣΕΕ για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που αυτή αφήνει.

Έρχονται οι θερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία επισημαίνει:

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου έως και την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις