Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τα “πήρε” με τον Χατζηδάκη ο Μοσκοβισί, αλλά ακόμη να απαντήσει…
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα “πήρε” με τον Χατζηδάκη ο Μοσκοβισί, αλλά ακόμη να απαντήσει…

Η επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί ήταν μεταξύ άλλων η τέλεια ευκαιρία για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς θα πίεζε για απαντήσεις. Όπερ και εγένετο. Ο Κωστής Χατζηδάκης ρώτησε ευθέως εάν θα ισχύσει η μείωση των συντάξεων, με τον Γάλλο επίτροπο να μην μπορεί να αποφύγει εξ ολοκλήρου την απάντηση. Τζανακόπουλος για Χατζηδάκη: «Θύμωσε με την αλήθεια» […]

Η επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί ήταν μεταξύ άλλων η τέλεια ευκαιρία για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς θα πίεζε για απαντήσεις. Όπερ και εγένετο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρώτησε ευθέως εάν θα ισχύσει η μείωση των συντάξεων, με τον Γάλλο επίτροπο να μην μπορεί να αποφύγει εξ ολοκλήρου την απάντηση.

Τζανακόπουλος για Χατζηδάκη: «Θύμωσε με την αλήθεια»

«Pacta sunt servanda» οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, είπε.

Η Ελλάδα είναι μια νορμάλ χώρα στην ζώνη του ευρώ θα εξετάζουμε τον προϋπολογισμό της όπως το κάνουμε για κάθε χώρα και μαζί με τον Ευκλείδη θα βλέπουμε πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού τηρεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.»

Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε σε πολύ σκληρό ύφος στην αναφορά του αντιπροέδρου της νέας Δημοκρατίας πως η μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας είναι τέταρτο μνημόνιο. Όχι δεν είναι τέταρτο μνημόνιο, επαναλάμβανε διαρκώς και πρόσθεσε «αυτό που λέω δεν είναι προπαγάνδα».

«Συστάσεις» Μητσοτάκη στον Μοσκοβισί

«Επιμένω πως δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, οι  βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ξέρουν πως  δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Το τέταρτο πρόγραμμα δεν κατάλαβα ότι ήταν θέμα εσωτερικής πολιτικής διαφωνίας αυτή η ορολογία δεν το ήξερα το έμαθα εκ των υστέρων. Δεν είναι τέταρτο μνημόνιο γιατί δεν ζητούμε άλλες μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχουμε τρόικα, η Ελλάδα θα είναι στο ευρωπαϊκό εξάμηνο ελέγχου όπως κάθε χώρα θα εξετάζουμε τον προϋπολογισμό της όπως και σε κάθε άλλη χώρα.

Το ίδιο συμβαίνει με την Ιρλανδία με την Πορτογαλία με την Κύπρο. Μπορεί να είναι πιο ενισχυμένη η εποπτεία γιατί είναι περίπλοκη η κατάσταση αλλά ενισχυμένη δε σημαίνει ότι θα ερχόμαστε εδώ με το ίδιο πνεύμα και την ίδια νοοτροπία. Δεν μπορείτε να πείτε ότι θα υπάρχει λιτότητα στο διηνεκές και επ άπειρον. Δεν θα έρθει ξανά εδώ η τρόικα».

Τσίπρας – Μοσκοβισί: Συνάντηση όλο χαμόγελα (vid)

Εύσημα στη ΝΔ που υπερψήφισε τη συμφωνία του 2015 

Ο κ. Μοσκοβισί  απένειμε εύσημα στην Νέα Δημοκρατία βλέποντας στην αίθουσα και επικαλούμενος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη στάση που κράτησε τον Ιούλιο του 2015 ψηφίζοντας και αυτή τη συμφωνία του τρίτου μνημονίου.

«Όλο αυτό που έχει γίνει είναι συμπαραγωγή δεν θα ήταν δυνατό χωρίς όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις που έχει διαδεχθεί η μία την άλλη , είναι ένα συλλογικό προϊόν εργασίας και πραγματικά στο παρελθόν είχαμε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ξέσπασε «θύελλα» μεταξύ Λοβέρδου και Θεοδωράκη

Εάν το δικό σας κόμμα δεν θα ήταν εκεί και βλέπω τον κ. Μεϊμαράκη τώρα, το καλοκαίρι του 15 για να ψηφίσει και να στηρίξει δεν θα ήμασταν σήμερα στο καλό σημείο.  Επομένως πρέπει να νιώθετε ότι είναι και δική σας επιτυχία και όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος. Δεν είναι μόνο ενός κόμματος η σημερινή επιτυχία.

Όποιο κόμμα κέρδισε τις εκλογές πρέπει να έχει  υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές να είναι μία νέα σελίδα αυτό είναι σαφέστατο και αυτό που θα συμβεί αύριο δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που συνέβαινε χθες. Η Ελλάδα θα είναι μια νορμάλ χώρα δεν είναι προπαγάνδα αυτό το πράγμα είναι μία αλήθεια ότι ισχύει για όλες τις χώρες θα ισχύει και για την Ελλάδα και γι’ αυτό δεν είναι τέταρτο μνημόνιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις