Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσίπρας σε Υπουργικό: H επόμενη μέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Υπουργικό: H επόμενη μέρα

Συνεδριάζει σήμερα (2/7) Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Έφτασε η στιγμή να κοιτάξουμε στο μέλλον. Στην επόμενη μέρα. Η απόφαση του Eurogroup έκλεισε αμετάκλητα τον κύκλο των αξιολογήσεων και των Μνημονίων», τόνισε. Και συνέχισε: «Έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Το σύνολο των διεθνών αναλυτών, […]

Συνεδριάζει σήμερα (2/7) Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έφτασε η στιγμή να κοιτάξουμε στο μέλλον. Στην επόμενη μέρα. Η απόφαση του Eurogroup έκλεισε αμετάκλητα τον κύκλο των αξιολογήσεων και των Μνημονίων», τόνισε.

Και συνέχισε: «Έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Το σύνολο των διεθνών αναλυτών, των οίκων αξιολόγησης, των ευρωπαϊκών θεσμών αναγνωρίζουν τον ιστορικό χαρακτήρα της απόφασης».

«Με την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων και την περίοδο χάριτος αποπληρωμών κεφαλαίου-τόκων για τα δάνεια του EFSF ύψους 100 δισ. ευρώ, γίνεται αποφασιστικό βήμα, ώστε μεσοπρόθεσμα οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου να μην υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup συνέχισε λέγοντας: «Εξασφαλίσαμε επιστροφή κερδών των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών και της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα που έχουν αγοράσει, ύψους 4,8 δισ. Με το χρηματοδοτικό μαξιλάρι ύψους τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ, δημιουργούμε δικλείδα ασφαλείας που καλύπτει τη χώρα για την επόμενη διετία τουλάχιστον».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε το εξής: «Έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστωτικές γραμμές, χωρίς νέα προαπαιτούμενα έναντι μέτρων για το χρέος, χωρίς ασφυκτική επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της ξανά».

Διαβάστε ακόμα:

Νέες αποδοκιμασίες κατά εκπροσώπου της κυβέρνησης (vid)

Πότε παραδίδει ο Καμμένος τη θέση του Αντιπροέδρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις