Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παυλόπουλος για Σκοπιανούς: «Ομολογούν ότι είναι Σλάβοι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος για Σκοπιανούς: «Ομολογούν ότι είναι Σλάβοι»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές. «Μέσα από τις δυσκολίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις οποίες επιτύχαμε, μας αναγνωρίζουν τούτο, που είναι και αυτονόητο: Είμαστε από τους πιο συνειδητοποιημένους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξ ου και ο σεβασμός, εξ ου και η δύναμη της Ελλάδας […]

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές.

«Μέσα από τις δυσκολίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις οποίες επιτύχαμε, μας αναγνωρίζουν τούτο, που είναι και αυτονόητο: Είμαστε από τους πιο συνειδητοποιημένους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξ ου και ο σεβασμός, εξ ου και η δύναμη της Ελλάδας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης».

Σκοπιανό: Ετοιμοπόλεμος ο Ζάεφ για το δημοψήφισμα (vid)

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την πΓΔΜ ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας.

«Για να γίνει αυτό, πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της και πρωτίστως στο Σύνταγμά της. Γιατί το Σύνταγμα, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται -σε καμία περίπτωση- σ’ αυτές τις προϋποθέσεις» υποστήριξε.

Επίσης, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά εύχεται αυτή η διαδικασία να έχει ευνοϊκή κατάληξη και συμπλήρωσε ότι η ευθύνη ανήκει στη γειτονική χώρα.

Οι ΑΝΕΛ «απειλούν» να αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση

Μάλιστα, σημείωσε ότι η ίδια η ΠΓΔΜ ομολογεί πως η ιστορία και ο πολιτισμός της Μακεδονίας μας, της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ελληνική στο ακέραιο. «Το ομολογούν και οι ίδιοι για τη σλαβική προέλευσή τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις