Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απάντηση «καταπέλτης» για την διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση «καταπέλτης» για την διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

Καταπέλτη συνιστά για την Ελληνική Κυβέρνηση η απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου στο θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας. Το ζήτημα έφερε στην ΕΕ με ερώτηση της η επικεφαλής Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (ΠΑΣΟΚ / Ελιά) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Εύα Καϊλή. Χιλιάδες Τούρκοι ψάχνουν […]

Καταπέλτη συνιστά για την Ελληνική Κυβέρνηση η απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου στο θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Το ζήτημα έφερε στην ΕΕ με ερώτηση της η επικεφαλής Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (ΠΑΣΟΚ / Ελιά) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Εύα Καϊλή.

Χιλιάδες Τούρκοι ψάχνουν τρόπο να πάρουν ελληνική υπηκοότητα

Η Εύα Καϊλή επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, ζήτησε από την Επιτροπή ενημέρωση για την στρατηγική εναρμόνισης και ελέγχου των διαδικασιών απόδοσης της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, στο πλαίσιο διαφύλαξης και προστασίας που οφείλει να παρέχει ως θεματοφύλακας της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Στην απάντηση της η αρμόδια Επίτροπος, κυρία Jourová υπογραμμίζει ότι ναι μεν τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν χρήση του προνομίου τους να χορηγούν ιθαγένεια, διασφαλίζοντας όμως ότι λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την ασφάλεια.

Καϊλή: Ξεπουλάνε και την ψυχή τους οι συμπλεγματικοί

Παράλληλα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, καθώς η υπηκοότητα της ΕΕ αποτελεί πύλη εισόδου στην εσωτερική αγορά.

Ως εκ τούτων, η Επιτροπή αναλαμβάνει δράση και με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι το 2018 θα εκπονήσει έκθεση σχετικά με τα εθνικά συστήματα που χορηγούν την υπηκοότητα της ΕΕ σε επενδυτές, όπου θα περιγράφονται οι ενέργειες της στον τομέα αυτόν, η ισχύουσα εθνική νομοθεσία και πρακτικές, και θα παρέχει καθοδήγηση για τα κράτη μέλη, καταλήγει η κ. Jourová.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις