Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Handelsblatt: Νέο τουριστικό ρεκόρ ξανά στην Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Νέο τουριστικό ρεκόρ ξανά στην Ελλάδα

Θετικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία βλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει». «Η Ελλάδα έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Το Grexit δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, […]

Θετικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία βλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει».

«Η Ελλάδα έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Το Grexit δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, μάλιστα για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα» τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

ΙΟΒΕ: «Άλμα» στις επενδύσεις στην εξορυκτική βιομηχανία

Ενώ την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα αναμένει νέο τουριστικό ρεκόρ για φέτος. Η γερμανική εταιρεία Fraport ανέλαβε τη διαχείριση 14 ελληνικών περιφερειακών αερολιμένων πέρυσι.

Τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, η Fraport Greece ανακοίνωσε αύξηση 11% του αριθμού των επιβατών. Η απόδοση είναι τόσο καλή που η Fraport ενδιαφέρεται ήδη για άλλα 23 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία εξακολουθεί να διαχειρίζεται το κράτος.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 14%.

Νέα αναβάθμιση σε αξιόχρεο της Ελλάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις