Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ο Τσώρτσιλ πιθανώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά»
ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Τσώρτσιλ πιθανώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά»

Ο μυθιστοριογράφος Λόρδος Μάικλ Ντομπς υποστηρίζει πως ο «Τσώρτσιλ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά». Ο Λόρδος μελέτησε τη ζωή του Βρετανού πολιτικού, στρατιωτικού και πρωθυπουργού της χώρας του. «Ήθελα να μάθω ποιος ήταν ο άνθρωπος. Τι τον έκανε να αντιδράσει, τι τον έκανε χαρούμενο, τι τον καθοδηγούσε; Ήταν εμμονικός κατά πολλούς τρόπους». Όπως περιέγραψε, ο Τσώρτσιλ χτυπήθηκε άγρια από τον […]

Ο μυθιστοριογράφος Λόρδος Μάικλ Ντομπς υποστηρίζει πως ο «Τσώρτσιλ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά».

Ο Λόρδος μελέτησε τη ζωή του Βρετανού πολιτικού, στρατιωτικού και πρωθυπουργού της χώρας του. «Ήθελα να μάθω ποιος ήταν ο άνθρωπος. Τι τον έκανε να αντιδράσει, τι τον έκανε χαρούμενο, τι τον καθοδηγούσε; Ήταν εμμονικός κατά πολλούς τρόπους».

Όπως περιέγραψε, ο Τσώρτσιλ χτυπήθηκε άγρια από τον διευθυντή του σχολείου αρρένων όπου φοιτούσε, επειδή έκλεψε ζάχαρη.

«Δεν είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία, είχε μια αδύνατη παιδική ηλικία. Ήταν παραμελημένος, κακοποιήθηκε φυσικά, συναισθηματικά και πιθανώς και σεξουαλικά. Στην ηλικία των οκτώ ετών τον ξεγύμνωσε ο αιδεσιμότατος Herbert William Sneyd-Kynnersley στο σχολείο St George’s στο Άσκοτ του Μπερκσάιρ και τον χτυπούσε μέχρι να βγει αίμα από τις πληγές», ανέφερε σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Ιστορίας του Chalke.

Ο Λόρδος Ντομπς υποστήριξε ότι η βίαιη συμπεριφορά που βίωσε ο Τσώρτσιλ στο σχολείο ήταν καθοριστικής σημασίας. Όταν συνήλθε από τον ξυλοδαρμό, βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει στο γραφείο του διευθυντή και έκλεψε το καπέλο του, το οποίο φορούσε σε επίσημες περιστάσεις.

«Πήρε το ψάθινο καπέλο (το σύμβολο εξουσίας-) στο δάσος και ένα ένδοξο απόγευμα το κατέστρεψε. Δεν ήταν άσχημα για ένα οχτάχρονο αγόρι που είχε μόλις κακοποιηθεί. Σε αυτό το οχτάχρονο αγόρι μπορώ να διακρίνω στοιχεία του 65χρονου ανθρώπου», τόνισε.

Ο Τσώρτσιλ άρχισε να φοιτά στο St George’s το 1882, αλλά έφυγε δύο χρόνια αργότερα για να φοιτήσει στο σχολείο Brunswick στο Χόουβ, όπου η επίδοσή του βελτιώθηκε.

Απόφαση «σταθμός» για τους βιασμούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις