Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απίστευτο! Μισθοί «πείνας» για πολυτελή δωμάτια
ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Μισθοί «πείνας» για πολυτελή δωμάτια

Αντιδρούν οι καμαριέρες της Ισπανίας όσο αφορά στις συνθήκες εργασίας τους στα ξενοδοχεία. Όπως τονίζουν, ετοιμάζουν εκστρατεία με στόχο, από τη μια, να ενημερώσουν τους πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους και, από την άλλη, να σταματήσουν να πληρώνονται με μισθούς… πείνας. Οι Las Kellys (αυτές που καθαρίζουν), σύμφωνα με το protothema, είναι μια […]

Αντιδρούν οι καμαριέρες της Ισπανίας όσο αφορά στις συνθήκες εργασίας τους στα ξενοδοχεία.

Όπως τονίζουν, ετοιμάζουν εκστρατεία με στόχο, από τη μια, να ενημερώσουν τους πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους και, από την άλλη, να σταματήσουν να πληρώνονται με μισθούς… πείνας.

Οι Las Kellys (αυτές που καθαρίζουν), σύμφωνα με το protothema, είναι μια ακτιβιστική οργάνωση από καμαριέρες της Βαρκελώνης, που πολεμούν ενάντια στην ανάθεση εξωτερικού συνεργάτη για τον καθαρισμό των ξενοδοχείων.

Υποστηρίζουν πως αν οι πελάτες μάθουν πως η γυναίκα που καθαρίζει ένα δωμάτιο που κοστίζει 200 ευρώ τη βραδιά αμείβεται με 2 ευρώ για τον καθαρισμό του, δεν θα επιλέξουν το συγκεκριμένο κατάλυμα.

Μάλιστα, η εν λόγω ακτιβιστική οργάνωση έχει ήδη έλθει σε επαφή με μια πολύ γνωστή πλατφόρμα κρατήσεων, ώστε να συμπεριληφθεί η σχετική σφραγίδα.

«Θα ζητήσουμε από τους διευθυντές των ξενοδοχείων να μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε επιθεώρηση, ώστε να λαμβάνουν την σφραγίδα έγκρισης», δήλωσε μια από τις ακτιβίστριες.

Πάντως, το αν αυτό θα συμβεί, δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό.

Δραματικοί οι δείκτες της ανεργίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις