Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις – Οι σκέψεις του υπουργείου Λήγουν στις 15 Ιουλίου οι παλιές συμβάσεις των γιατρών, που αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις να υπογράψουν τις νέες ως οικογενειακοί γιατροί. Ο χρόνος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να κάνουν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους, τελειώνει. Όσο οι γιατροί δεν […]

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις – Οι σκέψεις του υπουργείου

Λήγουν στις 15 Ιουλίου οι παλιές συμβάσεις των γιατρών, που αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις να υπογράψουν τις νέες ως οικογενειακοί γιατροί.

Ο χρόνος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να κάνουν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους, τελειώνει.

Όσο οι γιατροί δεν υπογράφουν τόσο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν επισκέψεις. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν πηγές στο HealthReport.gr εξετάζει νέα σενάρια για να αντιμετωπίσει την κρίση, μιας και για την ώρα οι γιατροί δεν κάνουν πίσω.

Ως πρώτη κίνηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέφτηκε να αξιοποιήσει των Γενικούς Γιατρούς, του Παθολόγους και τους Παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας, τους οποίους βάφτισε οικογενειακούς γιατρούς. Βέβαια και πάλι ο αριθμός δεν επαρκεί.

Από την άλλη εξετάζεται το σενάριο να αλλάξουν πλήρως οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και να τροποποιηθεί τόσο ο αριθμός των ασθενών που θα αναλαμβάνει ο κάθε οικογενειακός γιατρός (2250), όσο και ο τρόπος που θα γίνονται οι επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία.

Μελετάται μάλιστα το σενάριο να αναζητηθούν ακόμη και περισσότερα κονδύλια από άλλους «κωδικούς» του ΕΟΠΥΥ ώστε οι αμοιβές των γιατρών να είναι καλύτερες.

Όλα θα εξαρτηθούν και από τη συνολική στάση που θα τηρήσουν οι γιατροί και στις ΤΟΜΥ παρότι και εκεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Μάνδρα: Το πόρισμα για τις πλημμύρες, που κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους
Γυναίκα έπεσε στο κενό από τον 2ο όροφο νοσοκομείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις