Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μήπως να το ξανασκεφτείς; Η τρομακτική προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για τα παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως να το ξανασκεφτείς; Η τρομακτική προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για τα παιδιά

Ένα tweet της ΕΛΑΣ που πρέπει να δουν οι γονείς Το καλοκαίρι δείχνει τα «δόντια» του και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να προστατευτούμε από τον υπέροχο αλλά και επικίνδυνο ήλιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που θες να πεταχτείς κάπου και αναγκαστικά παίρνεις μαζί και το παιδί. Αντί να το παίρνεις μαζί σου το αφήνεις […]

Ένα tweet της ΕΛΑΣ που πρέπει να δουν οι γονείς

Το καλοκαίρι δείχνει τα «δόντια» του και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να προστατευτούμε από τον υπέροχο αλλά και επικίνδυνο ήλιο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θες να πεταχτείς κάπου και αναγκαστικά παίρνεις μαζί και το παιδί.

Αντί να το παίρνεις μαζί σου το αφήνεις στο αυτοκίνητο, σκεπτόμενος πως… δεν έγινε και τίποτα. Το ξέρεις ότι ακόμη και λίγα λεπτά μπορεί να του στοιχίσουν τη ζωή;

Η ΕΛ.ΑΣ. θέλοντας να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν αφήνουμε ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο έστω και για μερικά μόνο λεπτά, την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ανάρτησε ένα tweet.

Έκθεση στον ήλιο: Οι ομάδες που πρέπει να προσέχουν περισσότερο

Με τίτλο «Μήπως να το ξανασκεφτείς;», περιγράφει τις θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όταν μένει κλειστό για 10 ή για 30 λεπτά.

Αν, για παράδειγμα, έξω έχει 21 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα φτάσει στους 32 βαθμούς ενώ σε μισή ώρα τους 40 βαθμούς Κελσίου! Ενώ στην περίπτωση που η εξωτερική θερμοκρασία είναι 35 βαθμοί Κελσίου στο εσωτερικό του οχήματος θα φτάσει τους 54 μετά από μισή ώρα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις