Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΙΟΒΕ: «Άλμα» στις επενδύσεις στην εξορυκτική βιομηχανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: «Άλμα» στις επενδύσεις στην εξορυκτική βιομηχανία

Ο ΙΟΒΕ κατέγραψε αύξηση κατά 40% των επενδύσεων στην εξορυκτική βιομηχανία, τη διετία 2018 – 2019. Η μελέτη του ΙΟΒΕ έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) που βασίστηκε στις εκτιμήσεις επιχειρήσεων – μελών του που δραστηριοποιούνται σε όλες τις κατηγορίες ορυκτών. Ο πρόεδρος του ΣΜΕ υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ότι ο κλάδος μπορεί να αυξήσει […]

Ο ΙΟΒΕ κατέγραψε αύξηση κατά 40% των επενδύσεων στην εξορυκτική βιομηχανία, τη διετία 2018 – 2019.

Η μελέτη του ΙΟΒΕ έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) που βασίστηκε στις εκτιμήσεις επιχειρήσεων – μελών του που δραστηριοποιούνται σε όλες τις κατηγορίες ορυκτών.

Ο πρόεδρος του ΣΜΕ υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ότι ο κλάδος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις, αλλά η ταχύτητα υλοποίησής τους θα επηρεαστεί από τις οικονομικές, χρηματοδοτικές, διοικητικές και ρυθμιστικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Διαβάστε ακόμα: Πετρόπουλος για συντάξεις: Τι δεν έχει οριστικοποιηθεί

Ο ΣΜΕ σημειώνει πάντως ότι «μια σημαντική επένδυση που αφορούσε στην εξόρυξη χρυσού, είχε καταγραφεί ως σημαντική προοπτική τα έτη 2016-2017, με πάνω από 800 εκατ. ευρώ δαπάνη, η οποία θα ενίσχυε την απασχόληση αλλά και τα φορολογικά έσοδα».

«Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που προέκυψαν στην αδειοδότηση του έργου, έχουν αναχαιτίσει σημαντικά την ταχύτητα της υλοποίησης της επένδυσης, μειώνοντας και την έως τώρα επίδρασή της στην οικονομία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις