Πετρόπουλος για συντάξεις: Τι δεν έχει οριστικοποιηθεί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρόπουλος για συντάξεις: Τι δεν έχει οριστικοποιηθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος αναφέρει ότι τον Αύγουστο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 198.000 συνταξιούχους από παρακρατήσεις προηγούμενων ετών. Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει διατάξεις οι οποίες «απαλλάσσουν από αρκετές οφειλές, περιπτώσεις ασφαλισμένων που κακώς επιβαρύνονταν, γιατί το σύστημα όπως ήταν […]

01.07.2018 | 11:00

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος αναφέρει ότι τον Αύγουστο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 198.000 συνταξιούχους από παρακρατήσεις προηγούμενων ετών.

Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει διατάξεις οι οποίες «απαλλάσσουν από αρκετές οφειλές, περιπτώσεις ασφαλισμένων που κακώς επιβαρύνονταν, γιατί το σύστημα όπως ήταν δομημένο παρήγε οφειλές».

Διαβάστε ακόμα: Τα επιδόματα για όσους εργάζονται, αλλά δεν εισπράττουν τον μισθό τους

Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, εξέφρασε ότι αν δεν είχε παρέμβει η κυβέρνηση, η εφαρμογή του νόμου Βρούτση «με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα είχε οδηγήσει σε οριζόντια περικοπή όλες τις καταβαλλόμενες επικουρικές κατά 57% έως σήμερα».

Ο κ. Πετρόπουλος πρόταξε, στη συνέχεια, ότι με τον επανυπολογισμό η κυβέρνηση πέτυχε «να μην υπάρξει επίδραση στη συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών συντάξεων» και να έχει επηρεαστεί «μόνο το 18% των καταβαλλόμενων επικουρικών».

Διαβάστε ακόμα: «Θηλιά» τα τεκμήρια εφορίας για περίπου 2 εκ. φορολογούμενους

Προσέθεσε ότι με τον νέο τρόπο υπολογισμού «το ύψος αρκετών νέων επικουρικών είναι μεγαλύτερο» ενώ «ταυτόχρονα, είναι νομοθετικά συνδεδεμένες με τις θετικές προοπτικές της οικονομίας».

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ακόμα ότι ο επανυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία «ο επανυπολογισμός αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος -σχεδόν οι μισές συντάξεις- δεν έχει καμία μείωση».

Exit mobile version