Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές Μεξικό: Ποιο είναι το μεγάλο φαβορί
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Μεξικό: Ποιο είναι το μεγάλο φαβορί

Εκλογές Μεξικό: Στις κάλπες καταφεύγουν σήμερα (1/7) Κυριακή οι Μεξικανοί. Ο υποψήφιος της μεξικανικής αριστεράς, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, είναι το μεγάλο φαβορί, υποσχόμενος «ριζοσπαστική αλλαγή». Ο ίδιος ελπίζει ότι θα γράψει ιστορία, εξασφαλίζοντας μια μεγάλη νίκη στις προεδρικές εκλογές. «Αυτή θα είναι μια ιστορική εξέλιξη, η νίκη ενός ολόκληρου λαού επί της ανηθικότητας και της παρακμής […]

Εκλογές Μεξικό: Στις κάλπες καταφεύγουν σήμερα (1/7) Κυριακή οι Μεξικανοί.

Ο υποψήφιος της μεξικανικής αριστεράς, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, είναι το μεγάλο φαβορί, υποσχόμενος «ριζοσπαστική αλλαγή».

Ο ίδιος ελπίζει ότι θα γράψει ιστορία, εξασφαλίζοντας μια μεγάλη νίκη στις προεδρικές εκλογές. «Αυτή θα είναι μια ιστορική εξέλιξη, η νίκη ενός ολόκληρου λαού επί της ανηθικότητας και της παρακμής των τελευταίων χρόνων», έκρινε.

Ο Λόπες Ομπραδόρ, στα 64 του, ο ΑΜΛΟ, παρουσιάζεται ως αντισυστημικός υποψήφιος αλλά και πολέμιος της διαφθοράς. Στόχος του να εκδιώξει «τη μαφία από την εξουσία».

Τον ακολουθεί ο, σχετικά νέος, συντηρητικός πολιτικός Ρικάρντο Ανάγια, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως «εκσυγχρονιστής», επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς (συμμετέχουν τα κόμματα PAN, PRD και Movimiento Ciudadano).

Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, που επελέγη παρότι πολιτικά ανεξάρτητος και τεχνοκράτης από το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI).

Διαβάστε ακόμα:

Θανατηφόρο τροχαίο – Πάνω από 40 οι νεκροί (pics)

Συμφωνία για το προσφυγικό, μια νίκη της Γερμανίας; Πίσω, σε μόλις 7 ημέρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις