“Αποκρουστικές οι υποθέσεις για ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Αποκρουστικές οι υποθέσεις για ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Οι επιθέσεις στην κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, περί ανταλλαγών για τις συμφωνίες που «έκλεισε» ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα τονίζει πως αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά για να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά από την κυβέρνηση. Μάλιστα ο Γενς Πλέτνερ χαρακτηρίζει αβάσιμες και απόλυτα […]

01.07.2018 | 13:35

Οι επιθέσεις στην κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, περί ανταλλαγών για τις συμφωνίες που «έκλεισε» ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα τονίζει πως αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά για να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά από την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Γενς Πλέτνερ χαρακτηρίζει αβάσιμες και απόλυτα αποκρουστικές τις υποθέσεις για οποιουδήποτε είδους ανταλλαγή, μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, για το Σκοπιανό και την οικονομία.

Άδωνις: Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία για τις συντάξεις

«Καθένα από τα θέματα αυτά παραείναι σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί», τόνισε σε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Γερμανός διπλωμάτης χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι αυτό έδειξε ότι «προχωράμε μπροστά».

«Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η Ελλάδα και η Γερμανία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, σε αυτό το ζήτημα. Και οι μεν και οι δε είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε αυθεντικά ευρωπαϊκές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την Ένωση ως σύνολο», δήλωσε.

Η συμφωνία των Πρεσπών «διαλύει» ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ – Νέα δημοσκόπηση

Σε σχετική ερώτηση, ο Πλέτνερ χαρακτήρισε καλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη τη συμφωνία στο Eurogroup και εκτίμησε ότι αυτή δείχνει πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί.

Τόνισε ακόμη ότι «μόνον αν η χώρα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν».

Deal «πληγή» για την Ελλάδα: Παίρνει πίσω όλους τους πρόσφυγες

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία «θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση» και συμπλήρωσε ότι ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Το να ανοίγουν ξανά συζητήσεις και να αμφισβητούνται τα αποτελέσματα όσων επιτεύχθηκαν θα πήγαινε τη χώρα πίσω», υπογράμμισε ακόμη.

Exit mobile version