Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πού οφείλονται οι ημικρανίες στους άνδρες
ΥΓΕΙΑ

Πού οφείλονται οι ημικρανίες στους άνδρες

Ορμόνες φαίνεται πως εμπλέκονται στις ανδρικές ημικρανίες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης. Η νέα έρευνα έδειξε, όπως φαίνεται στο onmed, ότι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες, συνδέονται με ημικρανία. Κανένας από τους συμμετέχοντες (άντρες μέσης ηλικίας 47 ετών, με ημικρανία κατά μέσο όρο 3 φορές το μήνα) δεν λάμβανε φάρμακα ώστε να […]

Ορμόνες φαίνεται πως εμπλέκονται στις ανδρικές ημικρανίες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Η νέα έρευνα έδειξε, όπως φαίνεται στο onmed, ότι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες, συνδέονται με ημικρανία.

Κανένας από τους συμμετέχοντες (άντρες μέσης ηλικίας 47 ετών, με ημικρανία κατά μέσο όρο 3 φορές το μήνα) δεν λάμβανε φάρμακα ώστε να επηρεάζουν τα επίπεδα ορμονών.

Διαβάστε ακόμα: Oι τροφές που δίνουν ενέργεια

Οι ερευνητές, αφού μέτρησαν τα επίπεδα οιστραδιόλης και τεστοστερόνης στο αίμα των αντρών, ανακάλυψαν ότι οι άντρες με ημικρανίες είχαν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων (97 pmol/L), έναντι των αντρών χωρίς ημικρανίες (69 pmol/L).

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης για παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με έλλειψη τεστοστερόνης, όπως διάθεση, ενέργεια και σεξουαλικές διαταραχές.

Όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα, οι άντρες με ημικρανία ανέφεραν πιο συχνά τέτοια συμπτώματα και ότι τα συμπτώματα ήταν πιο σοβαρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις