Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Στέφανος Μάνος συμβουλεύει τον Κυριάκο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέφανος Μάνος συμβουλεύει τον Κυριάκο

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Στέφανος Μάνος έκανε παρέμβαση μετά την δεύτερη καταστροφή της Μάνδρας και έδωσε κάποιες συμβουλές στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μάνος εμφανίζεται αμετακίνητος εδώ και τρεις δεκαετίες σε όσα διακηρύττει για εξυγίανση του δημοσίου τομέα, μείωση των δημοσίων δαπανών, αξιοκρατία στο δημόσιο, μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Πάνω από […]

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Στέφανος Μάνος έκανε παρέμβαση μετά την δεύτερη καταστροφή της Μάνδρας και έδωσε κάποιες συμβουλές στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μάνος εμφανίζεται αμετακίνητος εδώ και τρεις δεκαετίες σε όσα διακηρύττει για εξυγίανση του δημοσίου τομέα, μείωση των δημοσίων δαπανών, αξιοκρατία στο δημόσιο, μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Πάνω από όλα, προτείνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην δεσμεύεται πως κανείς δεν θα απολυθεί από τον Δημόσιο τομέα.

Κυριάκος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Η ενδιαφέρουσα ανάρτησή του:

Η εξαγγελία Μητσοτάκη είναι απολύτως σαφής. Δεσμευτική. Όταν γίνει πρωθυπουργός, κανείς δεν θα απολυθεί.

Μου εξηγούν ότι είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι πολλοί και το γνωρίζουν πρέπει να είναι ήσυχοι. Η Νέα Δημοκρατία θα τους προστατέψει, θα κάνει τα στραβά μάτια. Έτσι πιστεύει η Νέα Δημοκρατία ότι συγκεντρώνει ψήφους. Σε βάρος βέβαια των πολλών που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα σκεφτόμουνα αυτά σήμερα λόγω Μάνδρας. Πλημμύρισε τον περασμένο Νοέμβριο οπότε προκλήθηκαν μεγάλες υλικές καταστροφές και 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πλημμύρισε ξανά σήμερα. Μεσολάβησαν οκτώ μήνες και η Διοίκηση δεν αισθάνθηκε μια κάποια βιασύνη να λάβει λίγα έστω προληπτικά μέτρα.

Οι άμεσα υπεύθυνοι για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Μάνδρας, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, αρκέστηκαν σε ανούσιες δηλώσεις περί κλιματικής αλλαγής και μετάθεσης ευθυνών. Αίσθημα ντροπής δεν υπάρχει.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία θα απολυθούν μέσα στον χρόνο

Μετά την περυσινή καταστροφή, σε κανονικό κράτος, θα είχε συσταθεί ολιγομελής επιτροπή σοβαρών ανθρώπων για να εξετάσει τις βασικές αδυναμίες του πολεοδομικού σχεδιασμού της Μάνδρας. Μια τέτοια επιτροπή θα αποκάλυπτε όσα έκανε η οικοδομική ασυδοσία με την βοήθεια “βολικών” πολεοδομικών αρχών και θα υποδείκνυε μια σειρά αμέσων επεμβάσεων που θα εκτελούντο με έκτακτες διαδικασίες. (Για να εντυπωσιάσουμε τους ξένους ξέραμε τις έκτακτες διαδικασίες στους Ολυμπιακούς, για να προλάβουμε καταστροφές τις αγνοούμε).

Για τις καταστροφές του Νοεμβρίου είναι αργά να αναζητηθούν σήμερα ευθύνες. Για τις χθεσινές όμως, που έρχονται καπάκι στις προηγούμενες, δεν είναι.

Γεροβασίλη: Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το βαρίδι του κράτους

Είναι λάθος κύριε Μητσοτάκη να δεσμεύεστε ότι δεν θα κάνετε απολύσεις. Για τις χθεσινές καταστροφές στη Μάνδρα υπάρχουν υπεύθυνοι. Οι κάτοικοι έχασαν την περιουσία τους. Οι υπεύθυνοι πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Πρέπει στη Δημόσια Διοίκηση να εμπεδωθεί η βεβαιότητα ότι η ασυδοσία έχει συνέπειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις