Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η συμφωνία των Πρεσπών “διαλύει” ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ – Νέα δημοσκόπηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συμφωνία των Πρεσπών “διαλύει” ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ – Νέα δημοσκόπηση

Η συμφωνία για το χρέος, δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει την συμφωνία – «προδοσία» όπως χαρακτηρίζουν οι Έλληνες, της Αθήνας με τα Σκόπια. Η υπογραφή των Πρεσπών διαλύει τους ΑΝΕΛ και προκαλεί απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκοπικό πεδίο. Νέα δημοσκόπηση, καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 14,1%, στην εκτίμηση ψήφου. Deal «πληγή» […]

Η συμφωνία για το χρέος, δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει την συμφωνία – «προδοσία» όπως χαρακτηρίζουν οι Έλληνες, της Αθήνας με τα Σκόπια.

Η υπογραφή των Πρεσπών διαλύει τους ΑΝΕΛ και προκαλεί απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκοπικό πεδίο. Νέα δημοσκόπηση, καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 14,1%, στην εκτίμηση ψήφου.

Deal «πληγή» για την Ελλάδα: Παίρνει πίσω όλους τους πρόσφυγες

Από την έρευνα της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Τα Νέα», προκύπτει ότι η κυβέρνηση καταγράφει απώλειες από την επίλυση του Σκοπιανού.

Την ίδια ώρα, το 38% τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Απειλεί την κυβέρνηση το Σκοπιανό – Το ραντεβού, τα σενάρια συνωμοσίας και μια σοβαρή καταγγελία

Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,7%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 9,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (8%), ΚΚΕ (6,8%), Ένωση Κεντρώων (3,2%), Ελληνική Λύση (2,8%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2%.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι στο 10,1%, καθώς συγκεντρώνει το 26,3%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2% και οι ΑΝΕΛ με 1,5%.

Ζάεφ: Ο Κοτζιάς παλεύει για τη «Μακεδονία» λες και είναι δική του χώρα

Οι πρόωρες εκλογές

Τη λύση των πρόωρων εκλογών προκρίνουν οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες.

Συγκεκριμένα, το 38% πιστεύει ότι το καλύτερο για την χώρα θα ήταν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 31% είναι υπέρ του να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 24% προτιμά να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό.

Πάντως, το 55% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 40% πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές.

Στην ίδια έρευνα, το 56% τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 40% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Ο Έλληνας που αποκάλεσε «προδότη» τον πρωθυπουργό, λύνει τη σιωπή του

Η άποψη για τις συμφωνίες

Το 57% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, ενώ το 25% έχει θετική άποψη.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, το 72% διαφωνούν και το 23% συμφωνούν.

Οι φόβοι για την οικονομία

Την ανησυχία τους για την οικονομία εξέφρασε η πλειονότητα των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 54% εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ το 46% θεωρεί ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Θα κάνουμε εκλογές όποτε μας συμφέρει» – Σοβαρή αποκάλυψη Καμμένου (vid)

Η «βαθμολογία» για κυβέρνηση και πολιτικούς αρχηγούς

Στη δημοσκόπηση, το 75% αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης (17% θετικά) και το 73% αξιολογεί αρνητικά τον πρωθυπουργό (20% έχουν διαφορετική άποψη).

Το 61% κρίνει αρνητικά τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 27% έχει θετική άποψη.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης, με 42% και το 56% εκφράζουν αρνητική άποψη.

Μίκης Θεοδωράκης: Μια κυβέρνηση του 20% παίζει με τον λαό

Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 38% στις θετικές απόψεις (59% αρνητική), ο Βασίλης Λεβέντης το 33% των θετικών απόψεων (63%) αρνητικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ακολουθεί με 32% (65% αρνητική άποψη), ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 27% θετικών απόψεων (63%) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (72% αρνητικές).

Νέα αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ – Ιδρυτικό στέλεχος (pic)

«Διαλύονται» οι ΑΝΕΛ – Νέα αποχώρηση: «Δεν θέλω τη χώρα μου ως Νότια Μακεδονία»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις