Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έγραψε ιστορία: Της “έσκιζαν” τον εγκέφαλο κι εκείνη έπαιζε Μότσαρτ (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία: Της “έσκιζαν” τον εγκέφαλο κι εκείνη έπαιζε Μότσαρτ (pics-vid)

Την ώρα που το νυστέρι «έσκιζε» τον εγκέφαλό της, η όμορφη νεαρή άφηνε τις νότες να της απαλύνουν τον πόνο, γράφοντας ιστορία και στέλνοντας ένα υπέροχο μήνυμα. Η Ρωσίδα φλαουτίστα χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια πολύ επικίνδυνη επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό της στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γκρατς στην Αυστρία. Καθώς ο […]

Την ώρα που το νυστέρι «έσκιζε» τον εγκέφαλό της, η όμορφη νεαρή άφηνε τις νότες να της απαλύνουν τον πόνο, γράφοντας ιστορία και στέλνοντας ένα υπέροχο μήνυμα.

Η Ρωσίδα φλαουτίστα χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια πολύ επικίνδυνη επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό της στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γκρατς στην Αυστρία.

Καθώς ο κίνδυνος απώλειας ορισμένων εγκεφαλικών λειτουργιών ήταν μεγαλύτερος σε περίπτωση νάρκωσης, η Σοφία προτίμησε να είναι ξύπνια καθόλη τη διάρκεια.

Κάπως όμως έπρεπε να βρει κουράγιο. Κι όχι μόνο το βρήκε, αλλά «ταξίδεψε» και τους ίδιους τους γιατρούς παίζοντας… φλάουτο!

«Εξωτερικά αν το δει κανείς, είναι μάλλον ασυνήθιστο», δήλωσε γελώντας η μουσικός στην αυστριακή εφημερίδα Kurier. Αλλά, όπως είπε, δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίζει φλάουτο στη διάρκεια της εγχείρησης.

«Έπαιζα Μπαχ, Μότσαρτ, Προκόφιεφ, ό,τι μου ερχόταν στο μυαλό», πρόσθεσε η 28χρονη Σοφία Πινάεβα.

Αν δεν έπαιζε φλάουτο η ασθενής, οι χειρουργοί του LKH Uni-Klinikum Graz θα χρησιμοποιούσαν άλλους τρόπους για να βεβαιωθούν ότι το μυαλό της λειτουργεί κι ότι έχει επίγνωση.

Ο όγκος στον εγκέφαλό της ανακαλύφθηκε τυχαία πριν από τρία χρόνια, όταν έκανε μαγνητική τομογραφία μετά από μια πτώση με το ποδήλατό της. Στο χειρουργείο της αφαίρεσαν μόνον τον μισό όγκο, αφού για να αφαιρεθεί ολόκληρος θα έπρεπε η 28χρονη να είχε κάνει ολική νάρκωση με κίνδυνο να χάσει κάποιες κρίσιμες εγκεφαλικές λειτουργίες.

«Έχω όγκο στον εγκέφαλο», λέει. «Κάποιοι με θεωρούν ξεγραμμένη. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Είναι σημαντικό για μένα να αποδείξω ότι η διάγνωση αυτή δεν είναι θανατική καταδίκη».

Οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη του γλοιώματος. «Με την αφαίρεση του μισού όγκου, κερδίσαμε πάρα πολύ χρόνο», λένε.

Πλέον, έχει περάσει ένας χρόνος αλλά η Σοφία ακόμη απασχολεί.

Παραδίδει μαθήματα μουσικής, συνεχίζει να τραβά φωτογραφίες, που είναι το χόμπι της και κοιτάζει την ζωή με τον πιο όμορφο τρόπο, αυτόν που η κλασσική μουσική ξέρει πολύ καλά να μεταδίδει στους περισσότερους από εμάς.

Κι άλλο «πλήγμα» για το παλάτι – Αποχωρεί λόγω… έρωτα η Αγιάκο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις