Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΕΝΦΙΑ: Περιμένουν από φορολογούμενη… ένα λεπτό του ευρώ! (pic)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΦΙΑ: Περιμένουν από φορολογούμενη… ένα λεπτό του ευρώ! (pic)

Το εξωφρενικό ειδοποιητήριο του ΕΝΦΙΑ της φωτογραφίας, έφτασε στα χέρια μιας γυναίκας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το χάος στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Η γυναίκα χρεώθηκε με μόλις ένα λεπτό (!!) του ευρώ και έλαβε τη βεβαιωμένη οφειλή στο σύστημα προς είσπραξη ως ληξιπρόθεσμη, από ΕΝΦΙΑ που δεν είχε εξοφληθεί πλήρως. Το τραγικό είναι πως το […]

Το εξωφρενικό ειδοποιητήριο του ΕΝΦΙΑ της φωτογραφίας, έφτασε στα χέρια μιας γυναίκας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το χάος στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Η γυναίκα χρεώθηκε με μόλις ένα λεπτό (!!) του ευρώ και έλαβε τη βεβαιωμένη οφειλή στο σύστημα προς είσπραξη ως ληξιπρόθεσμη, από ΕΝΦΙΑ που δεν είχε εξοφληθεί πλήρως.

Το τραγικό είναι πως το χαρτί από μόνο του πιθανόν να κοστίζει πολύ περισσότερο από το ποσό, ενώ η ίδια πρέπει να ξοδέψει χρόνο εξοφλώντας τη συγκεκριμένη οφειλή.

Η Ελλάδα του Δημοσίου: Μπλόκο στις συντάξεις – Έχασαν τα ένσημα!

Να σημειωθεί βέβαια πως οι υπολογιστικές μονάδες της ΑΑΔΕ εντοπίζουν αυτόματα την οφειλή, τη χρεώνουν, ορίζουν ημερομηνία τελευταίας ειδοποίησης και πληρωμής, αν δεν εξοφληθεί την καθιστούν ληξιπρόθεσμη.

Άμεσα το ποσό αποστέλλεται με τη σχετική ειδοποίηση προς είσπραξη. Κι ακόμα κι αν έχουμε φτάσει στο 2018, δεν έχουν φροντίσει να ρυθμίσει το σύστημα έτσι, ώστε μέχρι ένα ποσό η οφειλή να διαγράφεται αυτόματα.

Ανατροπή με τον ΕΝΦΙΑ στη σκιά των εκλογών

Θα μπορούσαν ακόμα την οφειλή του συγκεκριμένου φόρου και μέχρι ένα συγκεκριμένο μικρό ποσό, αντί να την καταστήσουν ληξιπρόθεσμη να τη μεταφέρουν στο επόμενο έτος.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως ο φορολογούμενος «μπλοκάρεται» από τη μηδαμινή αυτή οφειλή και είναι δυνατόν το σύστημα να του αρνηθεί ακόμα και φορολογική ενημερότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις