Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Του «έπεσε»; Δες τι μπορεί να φταίει
PLUS

Του «έπεσε»; Δες τι μπορεί να φταίει

Ένα συχνό πρόβλημα, κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι η στύση και το ενδεχόμενο να «πέφτει» το μόριο του άνδρα. Η σεξουαλική υγεία είναι πολύ σημαντική, αλλά ορισμένοι τείνουν να το ξεχνούν και να αγνοούν τις αιτίες που ένας άνδρας μπορεί να αντιμετωπίζει το παραπάνω πρόβλημα. Τα αίτια μπορεί να είναι είτε οργανικά είτε ψυχογενή ενώ […]

Ένα συχνό πρόβλημα, κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι η στύση και το ενδεχόμενο να «πέφτει» το μόριο του άνδρα.

Η σεξουαλική υγεία είναι πολύ σημαντική, αλλά ορισμένοι τείνουν να το ξεχνούν και να αγνοούν τις αιτίες που ένας άνδρας μπορεί να αντιμετωπίζει το παραπάνω πρόβλημα.

Τα αίτια μπορεί να είναι είτε οργανικά είτε ψυχογενή ενώ μπορεί να οφείλονται και στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, πιθανές αιτίες είναι οι εξής:

Διαβάστε ακόμα: Τα μυστικά για να «φρεσκάρεις» την ερωτική σου ζωή

  • επιθυμία: για να ξεκινήσει η σεξουαλική λειτουργία στον άντρα, είναι απαραίτητο να υπάρχει σεξουαλική επιθυμία.
  • ερεθίσματα: πρόκειται για τα ερεθίσματα που ο εγκέφαλος μπορεί να αξιολογήσει ως σεξουαλικά και προέρχονται από όλες τις αισθήσεις (όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση).
  • στρες κατά την επαφή: το πιο συχνό από τα ψυχογενή αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι το άγχος επίδοσης και προκαλείται την ώρα της σεξουαλικής επαφής.
  • οργανικά πρoβλήματα: για να επιτευχθεί στύση, θα πρέπει να αυξηθεί η ροή του αίματος στο πέος.
  • καρδιά: μελέτες έχουν δείξει ότι 1 στους 5 άντρες με αγγειακή στυτική δυσλειτουργία έχουν καρδιαγγειακή νόσο, χωρίς συμπτώματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις