Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επιφυλακτικό το ΔΝΤ – «Υπάρχουν ακόμα προκλήσεις»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλακτικό το ΔΝΤ – «Υπάρχουν ακόμα προκλήσεις»

Το ΔΝΤ φαίνεται πως είναι επιφυλακτικό για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείο, Τζέρι Ράις, αν και χαρακτήρισε ως «ορόσημο τις αποφάσεις του Eurogroup». Διαβάστε ακόμα: ΔΕΗ: Η προϋπόθεση για το «μαχαίρι» στην έκπτωση Όπως υπογράμμισε, τα μέτρα των Ευρωπαίων βελτιώνουν τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές. Μάλιστα, αποκλιμακώνουν […]

Το ΔΝΤ φαίνεται πως είναι επιφυλακτικό για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείο, Τζέρι Ράις, αν και χαρακτήρισε ως «ορόσημο τις αποφάσεις του Eurogroup».

Διαβάστε ακόμα: ΔΕΗ: Η προϋπόθεση για το «μαχαίρι» στην έκπτωση

Όπως υπογράμμισε, τα μέτρα των Ευρωπαίων βελτιώνουν τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.

Μάλιστα, αποκλιμακώνουν τους κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν όσον αφορά την αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω καινούργιου δανεισμού.

Διαβάστε ακόμα: ΣΕΠΕ: Πρόστιμα – μαμούθ σε τουριστικές επιχειρήσεις

Ερωτηθείς για την ανησυχία του ΔΝΤ, τόνισε πως υπάρχουν οι δεσμεύσεις από τους εταίρους για αναθεώρησή του το 2033 και αν χρειαστεί θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

«Υπάρχουν ακόμα προκλήσεις. Θέλουμε να είμαστε όσο υποστηρικτικοί γίνεται. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα, χωρίς χρηματοδότηση η οποία κρίνεται πως δεν χρειάζεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις