Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΔΕΗ: Η προϋπόθεση για το «μαχαίρι» στην έκπτωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Η προϋπόθεση για το «μαχαίρι» στην έκπτωση

ΔΕΗ: Αβέβαιο είναι το μέλλον που αφορά στην έκπτωση σε όσους είναι συνεπείς πελάτες. Σύμφωνα πληροφορίες από το newsit, το μέλλον της έκπτωσης συνδέεται άμεσα με την πορεία εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας. Ένα σημαντικό μερίδιο των πελατών που έχουν προβεί σε διακανονισμούς για τις οφειλές τους δεν τους τηρούν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται […]

ΔΕΗ: Αβέβαιο είναι το μέλλον που αφορά στην έκπτωση σε όσους είναι συνεπείς πελάτες.

Σύμφωνα πληροφορίες από το newsit, το μέλλον της έκπτωσης συνδέεται άμεσα με την πορεία εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας.

Ένα σημαντικό μερίδιο των πελατών που έχουν προβεί σε διακανονισμούς για τις οφειλές τους δεν τους τηρούν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακύρωση από τη ΔΕΗ, όπως τονίζεται στον ετήσιο απολογισμό της επιχείρησης για το 2017.

Ταυτόχρονα, πρόβλημα για τη ΔΕΗ αποτελεί και το γεγονός ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν οι οφειλές του ίδιου πελάτη μεταξύ παρόχων στην οικιακή χρήση, που αποτελεί και το 70% των πελατών.

Έτσι, η ΔΕΗ θεωρεί αβέβαιο το ποσοστό των πελατών που θα τηρούν τους διακανονισμούς τους και για αυτό διαμορφώνεται μια ασαφής εικόνα σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις.

Αυτό συνδέεται άμεσα και με το μέλλον της έκπτωσης 15% που προσφέρει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της. «Η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος εξαρτάται από την έκβαση του προγράμματος εισπράξεων, για την οποία είμαστε αισιόδοξοι», εξέφρασε ο Πρόεδρος.

Πάντως, πρόκειται για ένα… γρίφο για τον οποίο αναμένεται να δώσει λύση η διοίκηση της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕΠΕ: Πρόστιμα – μαμούθ σε τουριστικές επιχειρήσεις

Φορολοταρία: Οι λαχνοί που κερδίζουν 1.000 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις