Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αυτός είναι ο μακελάρης του Μέριλαντ (pics+vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο μακελάρης του Μέριλαντ (pics+vid)

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στο Μέριλαντ. Πρόκειται για τον 38χρονο Τζάροντ Ράμος ο οποίος εκτέλεσε πέντε μέλη της συντακτικής ομάδας προτού συλληφθεί. Ο ίδιος, αν και αρνήθηκε να δώσει στην αστυνομία τα στοιχεία του, αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα. Ένα ακόμα μακελειό σημειώθηκε στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα πέντε άτομα να […]

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στο Μέριλαντ.

Πρόκειται για τον 38χρονο Τζάροντ Ράμος ο οποίος εκτέλεσε πέντε μέλη της συντακτικής ομάδας προτού συλληφθεί. Ο ίδιος, αν και αρνήθηκε να δώσει στην αστυνομία τα στοιχεία του, αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα.

Ένα ακόμα μακελειό σημειώθηκε στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα πέντε άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δύο να τραυματιστούν στην επίθεση της Πέμπτης (28/6).

Διαβάστε ακόμα: Εισβολή ενόπλου σε γραφεία εφημερίδας – Νεκροί και τραυματίες (vids)

Ποιος είναι δράστης

Ο Τζάροντ Ράμος είναι κάτοικος Μέριλαντ και φέρεται πως είχε προηγούμενα με την εφημερίδα. Εκεί, μάλλον, κρύβεται και το κίνητρό του.

Σύμφωνα με την Telegraph, το 2012 είχε κάνει μήνυση στον τότε διευθυντή της Capital Gazette και έναν δημοσιογράφο.

Αιτία στάθηκε η αποκάλυψη της εφημερίδας, ένα χρόνο νωρίτερα, πως είχε εντοπίσει μέσω Facebook μια γυναίκα και στη συνέχεια την παρενοχλούσε μέσω Διαδικτύου.

Η μαρτυρία δημοσιογράφου

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να κρύβεσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον οπλοφόρο να ξαναγεμίζει», δημοσίευσε στο Twitter o Φιλ Ντέιβις, δικαστικός και αστυνομικός ρεπόρτερ της εφημερίδας.

Τα θύματα του μακελειού 

Ήταν οπλισμένος με τουφέκι και καπνογόνα. Άνοιξε πυρ κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας μέσα από τη γυάλινη πόρτα, γαζώνοντας την αίθουσα σύνταξης.

Τέσσερις από τους νεκρούς έχασαν επιτόπου τη ζωή τους και ο πέμπτος νεκρός υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, την ώρα που δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Νεκροί είναι η Γουέντι Γουίντερς, η Ρεμπέκα Σμιθ, ο Ρόμπερτ Χιάανσεν, ο Τζέραλντ Φίσμαν και ο Τζον ΜακΝαμάρα.

H ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ

Διαβάστε ακόμα: Άγρια δολοφονία στο ριάλιτι Survivor

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις