Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο ΣτΕ οι Παμμακεδονικές Ενώσεις για το Μακεδονικό
ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ οι Παμμακεδονικές Ενώσεις για το Μακεδονικό

Στο ΣτΕ κατέφυγαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις Απόδημων Μακεδόνων κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας Πρεσπών. Με την αίτησή τους ζητούν να ακυρωθεί η συμφωνία επειδή παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν από την υπογραφή […]

Στο ΣτΕ κατέφυγαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις Απόδημων Μακεδόνων κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας Πρεσπών.

Με την αίτησή τους ζητούν να ακυρωθεί η συμφωνία επειδή παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα: Λεβέντης για Τσίπρα και Κοτζιά: «Δεν τους τιμά η υπογραφή»

Όπως τονίζουν, παραβιάστηκε η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, επειδή η συμφωνία υπεγράφη παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού, ενώ δεν έγινε δημοψήφισμα για να ληφθεί η όποια απόφαση.

Παράλληλα, ζητούν να ακυρωθούν και οι επιστολές της κυβέρνησης προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για άρση του βέτο για την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στους οργανισμούς αυτούς.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση στον Καμμένο: Δεν σε φοβάμαι αποστάτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις