Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / «Ανοιχτή επιστολή» για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

«Ανοιχτή επιστολή» για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Του Πέτρου Καρσιώτη Συμβαίνει ίσως για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά των τελευταίων δεκαετιών. Καταζητούμενος Αλβανός ως συνεργός του δράστη της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, με «ανοιχτή επιτολή» απευθύνεται στην Αστυνομία και ισχυρίζεται ότι «είναι ληστής, αλλά όχι εκτελεστής» και ως εκ τούτου δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμβαίνει ίσως για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά των τελευταίων δεκαετιών.

Καταζητούμενος Αλβανός ως συνεργός του δράστη της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, με «ανοιχτή επιτολή» απευθύνεται στην Αστυνομία και ισχυρίζεται ότι «είναι ληστής, αλλά όχι εκτελεστής» και ως εκ τούτου δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του δικηγόρου!

Υπογράφει ως «Φτερωτός Μαραντόνα»

Το επίσης απίστευτο είναι ότι υπογράφει την επιστολή ως «φτερωτός Μαραντόνα» με το προσωνύμιο δηλαδή που του απέδωσαν οι αστυνομικοί όταν ανέλυαν τα χαρακτηριστικά του για την αναζήτησή του καθώς όλα τα στοιχεία συνέκλιναν ότι είχε διαφύγει αμέσως μετά τη δολοφονία στην Αλβανία!

Το άφησαν μέλη συμμορίας στο κοσμηματοπωλείο

Το σημείωμα, που ήρθε στα χέρια των αστυνομικών, το άφησαν μέλη συμμορίας κακοποιών, οι οποίοι λήστεψαν το πρωί της Τετάρτης κοσμηματοπωλείο, στην περιοχή του Ζωγράφου!

Αφαίρεσαν κοσμήματα από τις προθήκες

Μια ομάδα τεσσάρων έως πέντε κακοποιών εισέβαλαν στην επιχείρηση, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα.

Κι εκεί η ληστρική εισβολή άρχισε να παίρνει άλλη τροπή.

Ένας από τους κακοποιούς άφησε το σημείωμα

Ένας από τους ληστές άφησε το σημείωμα, που προοριζόταν για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί διάβασαν το σημείωμα

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί που τον καταζητούν παντού διάβασαν το σημείωμα, το οποίο κατά πληροφορίες αναφέρει: «Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα.

«Επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου»

«Επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου, αν σε περίπτωση γνώριζα πως θα γινόταν έτσι όπως έγινε, δεν το ήξερα… μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες αλλά δεν είμαι εκτελεστής, δεν παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους πράγματα».

Όπως αναμενόταν αναλυτές άρχισαν να διαβάζουν και να ξαναδιαβάζουν το σημείωμα το οποίο βέβαια απέστειλαν και στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να αναζητηθούν είτε αποτυπώματα είτε γενετικό υλικό.

Δεν έχει γράψει ο ίδιος το σημείωμα αλλά το υπογράφει

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει γράψει ο ίδιος το σημείωμα, αλλά προφανώς το υπαγόρευσε και το έγραψε κάποιος άλλος. Όμως, η υπογραφή από την πρώτη εξέταση προκύπτει ότι είναι δική του.

Δεν είναι σαφές ότι ήταν στο κοσμηματοπωλείο

Επίσης, δεν έχει γίνει σαφές ότι βρισκόταν μεταξύ των ληστών που εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο.
Μαρτυρίες ανέφεραν ότι μεταξύ των ληστών ήταν και δύο Έλληνες, που κρατούσαν αυτόματα όπλα.

Εντείνονται οι προσπάθειες για σύλληψή του

Αναμενόμενο επίσης είναι μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη να ενταθούν οι προσπάθειες της Αστυνομίας για τη σύλληψη  του συνεργού, καθώς ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου συνελήφθη λίγες ημέρες μετά στην Πάτρα και είναι προφυλακισμένος.

Διαβάστε ακόμα:

Απάτη 800.000 ευρώ σε επιχειρήσεις βρώσιμων προϊόντων

Κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών παραμονής – Δεκάδες συλλήψεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις