Η ελπίδα για τις γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο

ΥΓΕΙΑ

Η ελπίδα για τις γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τη δυνατότητα να έχουν φυσιολογική σεξουαλική ζωή και να μπορούν να τεκνοποιήσουν έχουν οι γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο. Μια χειρουργική τεχνική, με πολύ καλά αποτελέσματα, επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν το παραπάνω όφελος. «Η τεχνική που εφαρμόσαμε συνίσταται στη δημιουργία νεοκόλπου. Όπως αντιλαμβάνεστε, η απουσία του δεν επιτρέπει στα κορίτσια να εγκαταστήσουν φυσιολογική ερωτική ζωή», εκφράζει ο […]

28.06.2018 | 10:36

Τη δυνατότητα να έχουν φυσιολογική σεξουαλική ζωή και να μπορούν να τεκνοποιήσουν έχουν οι γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο.

Μια χειρουργική τεχνική, με πολύ καλά αποτελέσματα, επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν το παραπάνω όφελος.

«Η τεχνική που εφαρμόσαμε συνίσταται στη δημιουργία νεοκόλπου. Όπως αντιλαμβάνεστε, η απουσία του δεν επιτρέπει στα κορίτσια να εγκαταστήσουν φυσιολογική ερωτική ζωή», εκφράζει ο Γρηγόρης Γκριμπίζης, επικεφαλής καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Σε αυτή την επέμβαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, υποβλήθηκε και μία 18χρονη. Πρόκειται για το 15ο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Αυτό το οποίο προσφέρουμε είναι στην ουσία η δημιουργία ενός κόλπου, γεγονός που τις επιτρέπει να έχουν φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Η τεχνική εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό», σημειώνει.

Μάλιστα, για την εν λόγω τεχνική έγινε και δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Minimally Invasive Gynecology, το 2015.

Και εξηγεί: «Το σημείο επικαλύπτεται με έναν φυσικό ιστό που έχει η γυναίκα, το περιτόναιο, αυτό που καλύπτει την κοιλιά, και στη συνέχεια δημιουργείται και το έδαφος με συρραφή, λαπαρασκοπικά. Έτσι, δεν υπάρχει μόσχευμα και η αποκατάσταση του κόλπου είναι απολύτως φυσιολογική».

Διαβάστε ακόμα:

Προσοχή με τις μπατονέτες – Καθαρίστε τα αυτιά σας με ασφάλεια

Πώς ο ναρκισσισμός «φέρνει» καλύτερους βαθμούς

Exit mobile version