Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Οι «Βάκχες» στην Εθνική Λυρική Σκηνή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι «Βάκχες» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Οι «Βάκχες» του Ιάννη Ξενάκη ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το σπάνιο έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη με τη μορφή παράστασης, στις 11 και 12 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο του κύκλου Ημέρες Μουσικού Θεάτρου. Πρόκειται για ένα ερμηνευτικό άθλο, με μια δεκαεξαμελή γυναικεία χορωδία. Έχει χαρακτηριστεί έργο – πρόκληση υψηλών μουσικών και φωνητικών απαιτήσεων, το […]

Οι «Βάκχες» του Ιάννη Ξενάκη ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το σπάνιο έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη με τη μορφή παράστασης, στις 11 και 12 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο του κύκλου Ημέρες Μουσικού Θεάτρου.

Πρόκειται για ένα ερμηνευτικό άθλο, με μια δεκαεξαμελή γυναικεία χορωδία.

Έχει χαρακτηριστεί έργο – πρόκληση υψηλών μουσικών και φωνητικών απαιτήσεων, το οποίο ανέβηκε μόνο μία φορά, το 1993, στο Λονδίνο και δεν ηχογραφήθηκε ποτέ.

«Το ζήτημά μου δεν είναι να προκαλέσω τον ακροατή, αλλά τον ίδιο τον εαυτό μου. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα, που πρέπει να κατανοήσει και να κάνει κάποιος, και όχι να άγεται και να απορροφάται από την επιτυχία του, από την πιθανή σκέψη της επιτυχίας ή του πλουτισμού από την επιτυχία της μουσικής που κάνει», είχε δηλώσει ο Ιάννης Ξενάκης.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις