Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / “Φεγγάρι… φράουλα” – Απόψε, μην κανονίσεις τίποτε άλλο
PLUS

“Φεγγάρι… φράουλα” – Απόψε, μην κανονίσεις τίποτε άλλο

Απόψε μην κανονίσετε τίποτε άλλο. Πάρτε το ταίρι σας και πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος να απολαύσετε το φεγγάρι. Η πανσέληνος του Ιουνίου, γνωστή και ως «strawberry moon» θα φωτίζει απόψε τον ουρανό. Το φεγγάρι… φράουλα, πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι τον Ιούνιο ξεκινά η εποχή της συγκομιδής της φράουλας. Η πανσέληνος […]

Απόψε μην κανονίσετε τίποτε άλλο.

Πάρτε το ταίρι σας και πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος να απολαύσετε το φεγγάρι.

Η πανσέληνος του Ιουνίου, γνωστή και ως «strawberry moon» θα φωτίζει απόψε τον ουρανό.

Το φεγγάρι… φράουλα, πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι τον Ιούνιο ξεκινά η εποχή της συγκομιδής της φράουλας.

Η πανσέληνος αυτή συμπίπτει με τον μήνα του θερινού ηλιοστασίου, το οποίο ήταν στις 21 Ιουνίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για την πανσέληνο ανάλογα με τον μήνα που εμφανίζεται, προέρχονται από τους Ινδιάνους. Το φεγγάρι ήταν ο τρόπος τους να ξεχωρίζουν τις εποχές.

Τα περισσότερα από τα ονόματα χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των διαφορετικών φάσεων του φεγγαριού, που σχετίζονται με κάποια δραστηριότητα ή κάποιο γεγονός που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του μήνα, κάτι που έχει καθιερωθεί.

Τα περισσότερα ονόματα που δίνονται στις φάσεις του φεγγαριού προήλθαν από τη φυλή των Αλγκονκίνων που ζούσαν στην περιοχή της Νέας Αγγλίας και δυτικά της λίμνης Superior.

«Εξωπραγματικές» φωτογραφίες: Η σούπερ πανσέληνος πάνω από τον κόσμο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις