Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι με αυτά τα σούπερ hacks
PLUS

Το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι με αυτά τα σούπερ hacks

Αν δεν αντέχετε την μυρωδιά των χημικών απορυπαντικών στο καθάρισμα του σπιτιού, ιδού μερικά χρήσιμα, φτηνά και αποτελεσματικά κόλπα για σπίτι όλο λάμψη με φυσικό τρόπο. Από παγάκια για σιδέρωμα μέχρι ξύδι για τα… πάντα. Παγάκια στον στεγνωτήρα Βαριέστε πολύ να σιδερώνετε αλλά θέλετε άμεσα να φορέσετε ένα μπλουζάκι ή ένα τζιν; Βάλτε τα ρούχα […]

Αν δεν αντέχετε την μυρωδιά των χημικών απορυπαντικών στο καθάρισμα του σπιτιού, ιδού μερικά χρήσιμα, φτηνά και αποτελεσματικά κόλπα για σπίτι όλο λάμψη με φυσικό τρόπο.

Από παγάκια για σιδέρωμα μέχρι ξύδι για τα… πάντα.

Παγάκια στον στεγνωτήρα

Βαριέστε πολύ να σιδερώνετε αλλά θέλετε άμεσα να φορέσετε ένα μπλουζάκι ή ένα τζιν; Βάλτε τα ρούχα μέσα στο στεγνωτήριο με ένα παγάκι και βάλτε το να δουλέψει στο χαμηλό για 10 λεπτά. Όσο το παγάκι λιώνει, οι ατμοί του ισιώνουν ό,τι είναι τσαλακωμένο.

Tips για κρεμώδες ρυζόγαλο – Δεν θα αντισταθείς!

Ξύδι

Το αγαπημένο οξύ της κουζίνας είναι ό,τι πρέπει για να φύγουν οι λεκέδες από τα ποτήρια, βρύσες, το τηλέφωνο του ντους χωρίς καθόλου τρίψιμο και χωρίς στάλα απορρυπαντικού πιάτων. Επίσης, λίγο λευκό ξύδι θα σας βοηθήσει στο να καθαρίσετε οποιοδήποτε ζόρικο λεκέ.

 

Κρέμα ξυρίσματος για τον καθρέφτη

Αν βάλετε αφρό ξυρίσματος στον καθρέφτη και τον καθαρίσετε με χαρτί τουαλέτας ή ύφασμα, όχι μόνο θα αφαιρέσετε λεκέδες και βρωμιά, αλλά θα τον κάνετε και ανθεκτικό στο «θόλωμα» μετά από ένα ζεστό ντουζ, για αρκετές βδομάδες. Λεμόνι για τον φούρνο μικροκυμάτων

Λεμόνια

Αντί να τον καθαρίζετε και να τον τρίβετε με τις ώρες για να φύγουν τα υπολείμματα τροφής που έχουν μείνει στον φούρνο μικροκυμμάτων, στύψτε ένα λεμόνι σε μισή κούπα νερό. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο φούρνο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να βράσει. Το μείγμα που θα γίνει ατμός θα γεμίσει τον φούρνο. Αφήστε το για πέντε λεπτά να «κάτσει» και ανοίξτε το πορτάκι, αφαιρέστε το μπολ και καθαρίστε τα υπολείμματα εύκολα και γρήγορα, μαζί με τις ενοχλητικές μυρωδιές.

Μικρά μυστικά για να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων

Γρήγορο καθάρισμα του μπλέντερ

Αντί να το αποσυναρμολογήσετε μετά από ένα smoothie, για να καθαρίσετε τις λεπίδες του, γεμίστε το μέχρι τη μέση με καυτό νερό, ρίξτε μέσα υγρό πιάτων, κλείστε το και βάλτε το σε λειτουργία. Το νερό μαζί με το σαπούνι θα κάνουν τη δουλίτσα τους στα επίμονα υπολείμματα που μαζεύονται γύρω από τις λεπίδες.

 

Γκρέιπφρουτ για τη μπανιέρα

Ανοίξτε το νερό, και βρέξτε απ’ άκρη σε άκρη την μπανιέρα. Μετά κόψτε ένα γκρέιπφρουτ στη μέση, ραντίστε το με μπόλικη δόση αλατιού και ξεκινήστε το τρίψιμο. Ο συνδυασμός του εσπεριδοειδούς με το αλάτι αφαιρεί τους λεκέδες από το σαπούνι και λοιπές βρωμιές ενώ αφήνει μια ευχάριστη μυρωδιά. Το ίδιο hack δουλεύει και στο νεροχύτη ή τη βρύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις