Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η κατάρρευση που προκαλεί «σεισμό» στον ελληνικό τουρισμό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κατάρρευση που προκαλεί «σεισμό» στον ελληνικό τουρισμό

Tο μεγαλύτερο online πρακτορείο αεροπορικών εισιτηρίων στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη «κατέβασε ρολά» και οι επιπτώσεις στην τουριστική αγορά αναμένονται μεγάλες. Στην επόμενη μέρα ενός ηχηρού κανονιού βρίσκεται, ήδη, η ελληνική αεροπορική αγορά μετά την κατάρρευση της εταιρείας Tripsta η οποία ελέγχει τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία (Online Travel Agents) Airtickets και Travelplanet24. Ο τουρισμός «ανέβασε» τα […]

Tο μεγαλύτερο online πρακτορείο αεροπορικών εισιτηρίων στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη «κατέβασε ρολά» και οι επιπτώσεις στην τουριστική αγορά αναμένονται μεγάλες.

Στην επόμενη μέρα ενός ηχηρού κανονιού βρίσκεται, ήδη, η ελληνική αεροπορική αγορά μετά την κατάρρευση της εταιρείας Tripsta η οποία ελέγχει τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία (Online Travel Agents) Airtickets και Travelplanet24.

Ο τουρισμός «ανέβασε» τα έσοδα τον Απρίλιο

H κατάρρευση της εταιρείας αποδίδεται στην αδυναμία της να εξυπηρετήσει οφειλή ύψους 70 εκατ. ευρώ. Το ποσό αφορούσε οφειλή της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες για εισιτήρια που είχε εκδώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Philip Bringman είχε συμφωνήσει πρόσφατα με το γραφείο BSP της διεθνούς ένωσης αεροπορικών εταιρειών (ΙΑΤΑ) να εξοφλήσει την οφειλή σε δόσεις.

Κοινωνικός τουρισμός: Ποιοι θα έχουν διπλάσιες διακοπές

Παράγοντες της εγχώρια ταξιδιωτικής και αεροπορικής αγοράς εκφράζουν φόβους για συνέπειες και στον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση της Tripsta, καθώς ήταν ο ισχυρότερος «παίκτης» της ελληνικής αγοράς online ταξιδιωτικών γραφείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο online πρακτορεία που διαχειρίζεται η εταιρεία στην Ελλάδα αντιπροσώπευαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μάϊου 2018 το 40% της ελληνικής αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων.

«Γιατί FISIKON;»: Την απάντηση δίνει επαγγελματίας αυτοκινητιστής (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις