Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΕΝΦΙΑ: Σε κλίμα υποσχέσεων, ετοιμάζουν τα τσουχτερά “ραβασάκια”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΕΝΦΙΑ: Σε κλίμα υποσχέσεων, ετοιμάζουν τα τσουχτερά “ραβασάκια”

Τον Σεπτέμβρη αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ, που αντί να… καταργηθεί, αυξάνεται. Περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσά – «φωτιά». Με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, ο λογαριασμός του φόρου ακινήτων θα είναι «φουσκωμένος» για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενους. Για πάνω από περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων το ποσό […]

Τον Σεπτέμβρη αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ, που αντί να… καταργηθεί, αυξάνεται.

Περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσά – «φωτιά».

Με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, ο λογαριασμός του φόρου ακινήτων θα είναι «φουσκωμένος» για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενους.

Για πάνω από περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων το ποσό θα είναι μεγαλύτερο και η διαφορά σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Τα πάντα για τον ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αφού η διάταξη με τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο φόρο προβλέπει ότι στην περίπτωση βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Έτσι, τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένο πλέον ότι δεν πρόκειται να σταλούν τον Αύγουστο. Θα σταλούν τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

ΕΝΦΙΑ: «Θα τρίβουν τα μάτια τους οι ιδιοκτήτες»

Ο υπουργός Οικονομικών, άνοιξε το θέμα των παροχών το 2019

Με χθεσινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ τόνισε ότι τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμο το σχέδιο των ελαφρύνσεων και ο τρόπος με τον οποίο θα διανεμηθεί το υπέρ – πλεόνασμα των 700 εκατ.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Έρχονται μόνιμες μειώσεις φόρων

Οι οριστικές αποφάσεις, σε συνεργασία με τους δανειστές θα έχουν ληφθεί μέχρι την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον προσεχή Οκτώβριο. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να εφαρμόσει μόνιμες μειώσεις φόρων ύψους 700 εκατ. ευρώ το 2019.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες στη χώρα, τι αλλάζει

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην συνέντευξή του χθες στο ΑΠΕ ανέφερε ότι εντός του Ιουλίου θα εκπονηθεί μια μελέτη ώστε να αποφασιστεί πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί αυτός ο δημοσιονομικός χώρος, αν δηλαδή θα προκριθεί μείωση του ΕΝΦΙΑ ή των κοινωνικών εισφορών.

Στην κυβέρνηση δεν έχουν αποφασίσει τις παρεμβάσεις, όμως αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις