Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Το ξέσπασμα της μητέρας του στρατιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Το ξέσπασμα της μητέρας του στρατιώτη

Θλίψη επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 22χρονου στρατιώτη στη Ρω. Το πρωί της Τρίτης, ο νεαρός από το Ηράκλειο έστρεψε στον εαυτό του το υπηρεσιακό όπλο και έκοψε το νήμα της ζωής του. Δίπλα του, ένας στρατιώτης που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει αυτές τις εικόνες. Το συμβάν σημειώθηκε στις 08.40 […]

Στρατιώτης αυτοκτόνησε στη Ρω

Θλίψη επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 22χρονου στρατιώτη στη Ρω.

Το πρωί της Τρίτης, ο νεαρός από το Ηράκλειο έστρεψε στον εαυτό του το υπηρεσιακό όπλο και έκοψε το νήμα της ζωής του. Δίπλα του, ένας στρατιώτης που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει αυτές τις εικόνες.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 08.40 το πρωί και όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.»

Ο 22χρονος επρόκειτο να απολυθεί από το στρατό στο τέλος της χρονιάς και σχεδίαζε να δουλέψει σε πολυτελές ξενοδοχείο στη δυτική Ευρώπη.

Σοβαρό περιστατικό με νεκρό φαντάρο στη Ρω

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη κ. Ψαρομιχαλάκη, «από τις μέχρι και χθες έρευνες δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος της αυτοχειρίας, ενώ δεν είχε βρεθεί κάποιο σημείωμα που θα εξηγούσε το τι ώθησε τον 22χρονο στην αυτοκτονία. Η πρώτη εικόνα που έχουμε από το διοικητή της μονάδας του, δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να είχε περίεργη ή προβληματική συμπεριφορά».

Ο αυτόχειρας στρατιώτης πριν από περίπου ένα μήνα είχε χάσει στενό συγγενικό του πρόσωπο, συνομήλικό του και πολύ αγαπητό με το οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί. Από τότε, όπως έλεγαν φιλικά του πρόσωπα, η ψυχολογία του ήταν κακή, δεν έδειχνε όμως ότι σκεφτόταν την αυτοχειρία.

Η μητέρα του προσέφυγε χθες με αίτηση – δήλωση της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες. Παραλλήλως δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον αδόκητο και ύποπτο θάνατο του παιδιού της το οποίο έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Μετωπική σύγκρουση – Νεκρός 21χρονος

Εν όψει της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Ρόδου σήμερα, υπέβαλε εξάλλου το αίτημα να είναι παρούσα κατά τη νεκροψία η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας και συγκεκριμένα η ιατροδικαστής Ηρακλείου Κρήτης κ Ελπίδα Σπανουδάκη, αφού υπάρχει η πεποίθηση της οικογένειας ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέποτε είχε διαπιστωθεί ότι ο 22χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η επικοινωνία με την οικογένειά του ήταν συχνή. Μάλιστα, δεν φέρεται να μετέφερε στους δικούς του κλίμα που να άφηνε να εννοηθεί πως πιέζεται αρκετά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις