Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» μετά την κακοκαιρία
ΕΛΛΑΔΑ

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» μετά την κακοκαιρία

Αίτημα προκειμένου ο Δήμος Νέστου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέθεσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Τα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την έντονη βροχόπτωση είναι περιορισμένης έκτασης, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας. Μετρά ξανά τις […]

Αίτημα προκειμένου ο Δήμος Νέστου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέθεσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Τα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την έντονη βροχόπτωση είναι περιορισμένης έκτασης, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας.

Μετρά ξανά τις πληγές της η Μάνδρα – Δούρου: Φταίει η κλιματική αλλαγή (pics-vids)

Εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων αλλά και δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τους δημότες, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος υπογραμμίζει: «Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον Δήμο μας και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά ή προσέλθουν στα γραφεία του δημοτικού καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, προκειμένου να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος».

Προβλήματα από τον χείμαρρο – Εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητο (pics)

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, στο ύψος των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, έξω από την Τοπική Κοινότητα Χαλικερού, όπου λόγω της μεγάλη ποσότητας υδάτων και φερτών υλικών που κατέβηκαν από το βουνό αποκλείστηκε ένα μέρος του οδοστρώματος.

Στο νησί της Θάσου, προβλήματα παρουσιάστηκε στην Σκάλα Πρίνου, όπου πλημμύρισαν πολλά ισόγεια σπιτιών κι ένα ξενοδοχείο.

Η άμμος «κατάπιε» αυτοκίνητο σε παραλία (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις