Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η πρόταση της εισαγγελέως για την Ηριάννα και τον Περικλή
ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόταση της εισαγγελέως για την Ηριάννα και τον Περικλή

Να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και πως όσα λέγονται περί εμπλοκής τους στην υπόθεση «με κατασκευές της αστυνομίας» είναι «αφήγημα». Ηριάννα και Περικλής: Έναν […]

Να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και πως όσα λέγονται περί εμπλοκής τους στην υπόθεση «με κατασκευές της αστυνομίας» είναι «αφήγημα».

Ηριάννα και Περικλής: Έναν χρόνο έγκλειστοι (vid)

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους.

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που εδώ και αρκετές εβδομάδες εκδικάζει την υπόθεση με κατηγορούμενους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη των Ηριάννα Λ. και Περικλή Μ.

Όπως τόνισε, η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα και είπε ότι οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξαρτήτως εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναιμέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Ενώ υποστήριξε πως υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι των δυο κατηγορουμένων είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις