Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Εξαφάνιζαν” αγροτικά κατόπιν παραγγελίας! (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Εξαφάνιζαν” αγροτικά κατόπιν παραγγελίας! (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Με… παραγγελίες, που έπαιρναν από την ομάδα κλεπταποδόχων, που βρισκόταν πίσω τους, μέλη πολυάριθμης συμμορίας Ρομά προχωρούσαν σε κλοπές αγροτικών μικρών φορτηγών, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δέκα επτά κλοπές αγροτικών φορτηγών, μεγάλης ιπποδύναμης, πολλά από τα οποία με τις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με… παραγγελίες, που έπαιρναν από την ομάδα κλεπταποδόχων, που βρισκόταν πίσω τους, μέλη πολυάριθμης συμμορίας Ρομά προχωρούσαν σε κλοπές αγροτικών μικρών φορτηγών, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δέκα επτά κλοπές αγροτικών φορτηγών, μεγάλης ιπποδύναμης, πολλά από τα οποία με τις «κατάλληλες» επεμβάσεις και αλλαγές χρώματος, είτε πουλήθηκαν ως ανταλλακτικά είτε και ολόκληρα με διαφορετικά στοιχεία!

Συλλήψεις για πέντε ημεδαπούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας συνελήφθησαν  σε Αμαλιάδα, Πάτρα και Αίγιο, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18, 20, 27, 27 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Αναζητούνται άλλοι δέκα εμπλεκόμενοι

Επίσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη εννέα ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του 31χρονου αρχηγού της, οι οποίοι βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Νοίκιαζαν πολυτελή αυτοκίνητα και τα… υπεξαιρούσαν

Δικογραφία και για κλεπταποδοχή

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 17 έως και 29 ετών, δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Δρούσαν επί ένα χρόνο

Στο πλαίσιο της έρευνας που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαεπτά κλοπές, που είχαν διαπράξει οι δράστες, από τον Μάρτιο του  2017 έως και τον Μάρτιο του έτους 2018.

Από την Αμαλιάδα μέχρι τα Λέχαινα, από την Κυλλήνη μέχρι την Πάτρα

Οι κλοπές έγιναν  στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στη Γαστούνη, στα Λεχαινά, στη Μανωλάδα, στο Νεοχώρι Κυλλήνης, στην Πάτρα, στη Δυτική Αχαΐα και στο Αίγιο.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν έντεκα κλοπές αγροτικών φορτηγών, τέσσερις κλοπές σε καταστήματα και δυο κλοπές σε οικίες.

Με το κλεμμένο αγροτικό έπεσαν πάνω σε κοσμηματοπωλείο

Σε μια από τις περιπτώσεις, σημειώνει η Αστυνομία,  οι δράστες, αφού έκλεψαν φορτηγό στη Γαστούνη έφθασαν σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή, όπου προσέκρουσαν με το κλεμμένο όχημα στην πρόσοψη του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις