Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Φορολογικές δηλώσεις και πλαστικό χρήμα – Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Φορολογικές δηλώσεις και πλαστικό χρήμα – Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο

Mια μεγάλη παγίδα κρύβουν για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που χτίζουν το αφορολόγητο όριο με πλαστικό χρήμα, οι φορολογικές δηλώσεις 2018. Χιλιάδες κινδυνεύουν με πρόστιμο. Οι φορολογούμενοι με βάση το εισόδημά τους πρέπει να έχουν κάνει συγκεκριμένες αγορές με κάρτες. Για εισόδημα ως 10.000 θα πρέπει να έχουν κάνει αγορές με κάρτες ύψους 1.000 ευρώ. […]

Mια μεγάλη παγίδα κρύβουν για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που χτίζουν το αφορολόγητο όριο με πλαστικό χρήμα, οι φορολογικές δηλώσεις 2018.

Χιλιάδες κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Οι φορολογούμενοι με βάση το εισόδημά τους πρέπει να έχουν κάνει συγκεκριμένες αγορές με κάρτες.

Για εισόδημα ως 10.000 θα πρέπει να έχουν κάνει αγορές με κάρτες ύψους 1.000 ευρώ. Για εισόδημα από 10.000 ως 30.000 ευρώ θα πρέπει να καλύψουν το 15% του εισοδήματός τους και για το τμήμα άνω των 30.000 ευρώ το 20%.

Επίσημο! Πήραν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

Χιλιάδες φορολογούμενοι δεν συμπλήρωσαν με βάση τα στοιχεία τα ποσά που απαιτεί ο νόμος. Οι κωδικοί ωστόσο 049 και 050 δεν ήταν κλειδωμένοι. Οι φορολογούμενοι μπορούσαν να συμπληρώσουν οι ίδιοι το ποσό και να εξασφαλίσουν έτσι το αφορολόγητο, σύμφωνα με το newsit.

Είναι όμως χιλιάδες εκείνοι που ενώ συμπλήρωσαν το απαιτούμενο ποσό μόνοι τους αλλά στην εφορία φαίνεται με βάση τα στοιχεία των τραπεζών ότι δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες αγορές.

Φόρος εισοδήματος σε 12 δόσεις – Τα βήματα SOS

Οι διαφορές μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ανάμεσα στο ποσό που δηλώθηκε και στο ποσό που έδωσαν στην εφορία οι τράπεζες είναι τεράστιες και έτσι με βάση το νόμο οι υπηρεσίες θα πρέπει να κάνουν διασταύρωση στοιχείων. Θα καλέσουν δηλαδή τους πολίτες να αποδείξουν ότι έκαναν τις δαπάνες που δήλωσαν με κάρτα.

Για να αποδείξει ο φορολογούμενος ότι έκανε τις πληρωμές που δήλωσε με την κάρτα του θα πρέπει να έχει τραπεζικά παραστατικά, όπως για παράδειγμα αποδεικτικό κίνησης της κάρτας, το οποίο πρέπει να λάβει από τραπεζικό κατάστημα μετά από αίτηση και καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν κάποιος κληθεί για έλεγχο και δεν έχει τα απαραίτητα παραστατικά για τις δαπάνες του κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο από την εφορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις